anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

Ludovic Orban consolează Iaşul cu o vizită

GALERIE
Alexe, Orban si BalanAlexe, Orban, Balan
 • Alexe, Orban si Balan
 • Alexe, Orban, Balan
- +

Pe fondul unei reprezentări deloc forte a organizaţiei judeţene în conducerea PNL, noul preşedinte al partidului promite că va fi foarte prezent în filialele partidului din Moldova n cele din Ardeal „stau pe propriile picioare şi au rezultate” 

Noul preşedinte al PNL s-a aflat vineri la Iaşi, într-un turneu fulger de consultare a filialelor partidului înaintea deciziei oficiale pe care Biroul Politic Executiv, parlamentarii şi liderii judeţeni ai partidului o vor lua luni, înaintea consultărilor de la Cotroceni pe tema constituirii unui nou guvern. Ludovic Orban a evitat să spună ce l-a sfătuit Organizaţia Judeţeană Iaşi să facă în perspectiva învestirii viitorului Cabinet.

„PNL este pregătit în orice moment să-şi asume răspunderea guvernării”, afirmă în schimb Orban, recunoscând însă că are nevoie de jumătate dintre aleşii ALDE ca să constituie majoritatea parlamentară necesară învestirii unui guvern. Pentru asta însă liderul PNL îl sfătuieşte pe Călin Popescu Tăriceanu să se înscrie în PSD, pentru că tot e „lipit de Dragnea, cum a fost şi de Ponta”, şi să-i lase pe liberali să se întoarcă la PNL. „Cert este că nu vom negocia cu PSD şi, dacă nu va fi nominalizat un candidat al PNL, vom vota împotriva oricărui guvern care conţine PSD în el”, a mai spus Orban, care a recunoscut că partidul său nu are în prezent un asemenea candidat.
 
În ceea ce priveşte obiectivele Moldovei şi Iaşului, preşedintele PNL a repetat că regiunea prezintă pentru el „un interes maxim, mai ales că este zona în care trebuie să se facă cele mai multe lucruri”. El a spus că prioritatea sa o reprezintă filialele moldovene ale partidului, pentru că cele din Ardeal „stau pe propriile picioare şI au rezultate”. „Voi fi foarte prezent în Moldova şi, evident, în Muntenia şi Oltenia”, a promis liderul liberal. Întrebat care este influenţa PNL Iaşi în structurile de conducere ale partidului, Ludovic Orban a arătat spre Costel Alexe, ales duminica trecută printre cei 16 membri ai Biroului Executiv: „E vicepreşedinte politic. Are drept de vot ca şi mine.” Site-ul PNL menţionează însă că PNL are un preşedinte, un secretar general, patru prim-vicepreşedinţi, opt „vici” pe domenii de activitate, alţi opt vicepreşedinţi pe regiuni de dezvoltare, cei 16 membri – „cu rang de vicepreşedinte”, după cum susţine Ludovic Orban – ai Biroului Executiv şi un trezorier.
 
  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.