Lumea cu susul în jos (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 03.03.2021

Lumea cu susul în jos (P)

GALERIE
Dobre - aug. 2018
  • Dobre - aug. 2018
- +

De mic, părinții mi-au tot spus obsesiv: „fii om de caracter” sau „mai bine sărac şi cu conştiinţa curată”. Cu trecerea timpului am înţeles de ce îmi repetau aceste cuvinte. Pentru că, oamenii au caractere diferite şi sigur de-a lungul timpului, ai mei au întâlnit tot felul de caractere şi caractere. Maturizându-mă am realizat câtă dreptate aveau. Oamenii cu un caracter frumos sunt din ce în ce mai greu de găsit pentru că, din păcate, caracterul adevărat al unui om se recunoaşte în situaţiile limită sau mai degrabă în momentele în care interesele lui nu mai conincid cu interesele tale. Şi atunci, prietenul ori colegul ori colabotatorul pe care îl aveai alături îşi dă – cum se spune – în petec. De-a lungul timpului, m-am confruntat cu mulţi oameni despre care, la prima impresie, spuneam că sunt de caracter, ca mai apoi aceştia să îşi dea adevărata aramă pe faţă. De fapt, acestea sunt legate şi de orânduire. Înainte aveam în față oamenii cu problemele lor, astăzi avem doar banii. OMUL a dispărut!

Cum poţi observa un om cu un caracter frumos? Este destul de simplu. Este acel om care, indiferent de momentul din viaţă, indiferent de dificultăţile prin care trece, sau indiferent de poziţia pe care o ocupă rămâne acelaşi, cu principii solide şi care nu te va călca în picioare cu prima ocazie şi nici nu te va trăda mişeleşte.

Se spune că o bucăţică de caracter o primeşti în dar de la Dumnezeu, odată cu naşterea ta. Dar acea sămânţă sădită, trebuie să aibă un mediu propice să rodească şi să se transforme în talant. Pentru că, dacă nu îţi vei cultiva caracterul şi nu îl vei îmbunătăţi continuu şi dacă eşti slab în voinţă vei avea momente dificile în viaţă, care te vor dezbrăca de caracter.

Vă spuneam că m-am confruntat de-a lungul timpului cu oameni, cu  foarte mulţi oameni de caracter, dar şi cu mulți situați la polul opus. Mare păcat că astăzi polul opus s-a transformat în majoritatea mânată de interese meschine! Aşa că încercaţi să fiţi oameni de caracter, respectaţi-vă pe voi şi respectaţi-i şi pe ceilalţi. Pentru că, uneori, chiar dacă viaţa vă încearcă prin oameni perfizi, timpul şi faptele vă vor ridica în ochii celor din jur. Şi pentru că faptele unui om arată ceea ce crede despre cel din faţa lui şi nu vorbele, poate ar fi bine să vorbim mai puţin prin cuvinte şi mai mult prin fapte.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.