anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Lumea pe dos: un sătean din Scobâlțeni s-a transformat în proxenet pentru trei tinere

GALERIE
condamnare, proxenet
 • condamnare, proxenet
- +

Un sătean din Scobâlțeni s-a transformat în proxenet pentru trei tinere. Soția sa deja se prostitua, dar pentru Vasile Nicăi nu era de ajuns. Afacerea pusă pe roate de bărbat a durat doar o lună. Următorii 7 ani și-i va petrece după gratii.

„Cariera” de proxenet a lui Nicăi a început cu C.C., o cunoștință de-a soției acestuia. În cursul lunii iunie 2018, profitând de faptul că tânăra de 18 de ani avea o situație materială precară și un copil în întreținere, Nicăi a convins-o să se prostitueze în folosul lui. A închiriat un apartament în Dacia și a publicat un anunț pe internet. Apoi, C.C. a început să se prostituieze, împreună cu altă tânără. Pentru serviciile sale de intermediar, Nicăi pretindea jumătate din banii câștigați. C.C. a lucrat pentru Nicăi timp de o lună, având în jur de 10-15 clienți zilnic.

A doua fată intrată în vizorul lui Nicăi a fost B.B., în vârstă de 16 ani. Nicăi întreținuse relații intime cu mama fetei, având ocazia să o cunoască. În august 2020, sub pretextul că are nevoie de ajutor pe lângă casă, a chemat-o la el. Fata a mers cu o prietenă, pentru mai multă siguranță. Nicăi le-a făcut avansuri, ceea ce a determinat-o pe prietena lui B.B. să plece. Fata însă a rămas, iar după câteva zile i-a spus că urmează să se prostitueze pentru el. De frică să nu fie agresată, fata a acceptat. Nicăi i-a făcut câteva fotografii pe care le-a postat pe internet însoțite de un anunț sugestiv. Timp de două săptămâni, a adus-o la Iași în fiecare noapte, pentru a se prostitua. Pentru „a avea energie”, Nicăi o droga cu cocaină. În cele din urmă, fata a reușit să fugă.

Ultima fată care i-a căzut victimă lui Nicăi a fost A.A., în vârstă de doar 15 ani. Tatăl era o persoană abuzivă, iar situația financiară a familiei era una precară, ceea ce a făcut-o pe A.A. victimă sigură. Nicăi a cunoscut-o în noiembrie 2020 și a convins-o să vină la el. I-a propus să se ocupe cu vânzarea de droguri, dar fata a refuzat. Apoi, i-a propus să-l urmeze la soția sa, pentru a avea grijă de copil. Fata a acceptat. Pe drum, au oprit la o pensiune, unde bărbatul a profitat de fată. La destinație, fata și-a dat seama că nu va avea ocazia să lucreze la bonă. Bărbatul a obligat-o să se prostitueze, fata întreținând relații sexuale cu unul dintre clienții soției lui Nicăi. La scurt timp însă, dispariția fetei a fost anunțată poliției de mama lui A.A. De teamă, Nicăi a adus-o până în Târgu Frumos, unde a abandonat-o. Nu a renunțat însă la intențiile sale, încercând în mai multe rânduri să o convingă să meargă cu el la Iași, pentru a se prostitua.

În cele din urmă, ocupația lui Nicăi a intrat în atenția poliției. În ianuarie, la domiciliul acestuia a fost efectuată o percheziție, în cadrul căreia au fost găsite 0,13 grame de amfetamină și cofeină, precum și 0,22 grame de cannabis. Bărbatul a fost trimis în judecată în luna mai. Nu era de altfel pentru prima oară când intra în conflict cu legea. În urmă cu 20 de ani, fusese condamnat la 8 ani de închisoare pentru viol, iar în Italia fusese condamnat pentru proxenetism. „Nu poate fi ignorată gravitatea faptelor de care se face vinovat inculpatul, supunerea persoanelor vătămate la abuzuri fizice şi emoţionale, expunerea acestora unor pericole foarte grave, traumele emoţionale de natură a prejudicia dezvoltarea psihică şi emoţională a victimelor, mai ales că se aflau la o vârstă extrem de tânără, unele dintre acestea fiind minore”, au apreciat judecătorii. Nicăi a fost condamnat pentru trafic de minori, proxenetism și deținere de droguri în vederea consumului propriu, la un total de 7 ani de închisoare. Procurorii au cerut în numele celor două fete minore și daune morale în valoare de câte 10.000 de lei, solicitare acceptată de magistrații Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţii, „urgenţele morale” ale omenirii

Alexandru LĂZESCU

Experţii, „urgenţele morale” ale omenirii

Experţi, tot mai numeroşi şi mai intoleranţi faţă de orice părere care le contrazice pe a lor, ONG-uri, organizaţii internaţionale tind să aibă, în tot mai mare măsură, un cuvânt hotărâtor în materie de politici publice şi în definirea „urgenţelor morale”; semne ale unui viitor „post-democratic”?

opinii

Casa nouă

Nichita DANILOV

Casa nouă

Nea Miron moştenise multe trăsături de la străbunicul său Miron. Părul bond roşcat, ochii verzi-gălbui, obsesia faţă de curăţenie şi ordine, dar nu şi bombăneala, ci doar făloşenia ce se manifesta mai cu seamă atunci când cumnatul lui tata o lua pe ulei. Atunci firea lui autoritară, orgoliul şi invidia ce hibernau înlăuntrul lui deveneau de nestăvilit.

RPL runda 2021 arată nu numai câţi suntem, ci şi cum suntem!

Ciprian IFTIMOAEI

RPL runda 2021 arată nu numai câţi suntem, ci şi cum suntem!

S-a scris mult pe tema Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021 şi, cu siguranţă, se va mai scrie când vor fi publicate datele definitive la nivel naţional şi în profil regional, inclusiv pe componenta de „locuinţe şi locuire”. Preocuparea cercetătorilor, autorităţilor jurnaliştilor şi cetăţenilor faţă de problematica populaţiei este justificată şi confirmată inclusiv de datele cercetării „Analiza gradului de satistifacţie a utilizatorilor de date statistice” din paginile căreia aflăm că datele despre populaţie se plasează pe locul III într-un clasament al interesului utilizatorilor pentru statisticile oficiale.

„Cadouri pentru copii mai mari“

Michael ASTNER

„Cadouri pentru copii mai mari“

Însemnări mai mult sau mai puţin (ne)însemnate

pulspulspuls

Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Ce vă spuneam noi mai pe alaltăieri, stimaţi telespectatori, cum că alde nea Mihăiţă şi dom’ Costel nu ar sta deloc pe roze acuma la alesul liniilor directoare în vederea abordării anului electoral 2024? 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode trebuie sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.