anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Lumina Păcii din grota naşterii Domnului de la Bethleem, distribuită azi la Iaşi

GALERIE
Lumina pacii
 • Lumina pacii
- +

Şi anul acesta, creştinii catolici din Episcopia Romano-Catolică din Iaşi se vor bucura de Lumina Păcii, adusă de la Betleem. Aceasta s-a aprins la data de 12 decembrie, la grota naşterii Domnului de la Bethleem, şi a ajuns la Salzburg, Austria, de unde a fost distribuită de cercetaşi către toate ţările care au solicitat asta.

În Iaşi, „Lumina Păcii“ va fi purtată la Catedrala Romano-Catolică din Iaşi de cercetaşii de la Centrul local „Preasfânta Inimă lui Isus“ din Nicolae Bălcescu şi va fi încredinţată episcopului Iosif Păuleţ astăzi, la Liturghia pontificală de la ora 11. Lumina poate fi preluată în perioada 22-25 decembrie de centrele locale şi de credincioşi.

„Anul 2020 ne-a adus faţă în faţă cu noi înşine. Ne-a forţat să ne cunoaştem mai bine, să vedem care sunt lucrurile şi valorile care contează cu adevărat. Acum, mai mult ca oricând, am privit viaţa cu bune şi rele, cu frici şi bucurii. Am învăţat că e nevoie să ne retragem acasă, să ne îndepărtăm de cei dragi pentru binele tuturor. 2020 ne-a învăţat să ne apropiem de Dumnezeu, să ne rugăm mai profund şi mai sincer, să ridicăm ochii spre cer şi să ne lăsăm viaţa în mâinile lui. Avem nevoie ca 2020 să ne înveţe să rămânem împreună, în ciuda tuturor provocărilor, să privim către viitor cu speranţă, curaj, bucurie şi pace“, au spus reprezentanţii Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României.

Pe 15 decembrie a intrat lumina în ţara noastră, la Vama Nădlac, iar de acolo a fost preluată de grupuri mici de cercetaşi şi dusă în cele mai importante biserici din ţară.

„«Lumina Păcii» îl reprezintă pe Isus Cristos şi un simbol fără identitatea sa originală pierde din valoare, semnificaţie şi forţă. În fiecare zi, până pe 25 decembrie, lumina va fi amplasată într-o parte laterală a catedralei, de unde fiecare credincios o poate prelua“.

Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină“ din Iaşi este deschisă zilnic, între orele 6 şi 19.30.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.