Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Lungmetrajul „La limita de jos a cerului”, proiectat în cadrul Street Delivery

GALERIE
La limita de jos a cerului
  • La limita de jos a cerului
- +

Sâmbătă, 11 iunie, începând cu ora 18:00, în Galeriile „Pod Pogor” va avea loc proiecția lungmetrajului „La limita de jos a cerului”. Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, cu participarea regizorului Igor Cobileanski, eveniment în premieră pentru orașul Iași.

„La limita de jos a cerului” este debutul în lungmetraj al regizorului Igor Cobileanski, autor al celebrelor scurtmetraje „Când se stinge lumina”, „Saşa, Grişa şi Ion” şi „Plictis (şi inspiraţie)”. Filmul a avut premiera mondială în anul 2013, la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary, în competiția East of the West, fiind remarcat de presa internațională. A câștigat în anul 2014 premiile Gopo pentru debut și pentru cea mai bună imagine, iar în 2015 a fost propunerea Republicii Moldova la ediţia din același an a premiilor Oscar, la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza”.

Cu un scenariu scris de Corneliu Porumboiu și Igor Cobileanski, „La limita de jos a cerului” spune povestea lui Viorel (Igor Babiac), un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, însă realizează curând că binele e o chestiune relativă...

Regizorul Igor Cobileanski s-a născut în 1974, la Chişinău. A absolvit Facultatea de Regie şi Film a UNATC Bucureşti, în 1995. A revenit la Chişinău, unde a început să regizeze videoclipuri (şase numai pentru trupa Zdob şi Zdub), spoturi publicitare şi filme documentare („Murind pentru Madrid”, „Răsăritul Bălţilor”, „Legendele Tipovei”, în intervalul 1999 - 2000).

În 2006, a regizat primul său scurtmetraj de ficţiune, „Când se stinge lumina”, unul dintre cele mai populare filme scurte autohtone din ultimul deceniu. Au urmat „Saşa, Grişa şi Ion” (2006) şi „Plictis (şi inspiraţie)” (2007), selectate la numeroase festivaluri internaţionale și premiate la Trieste Film Festival sau Betting on Short Film Festival. „Plictis (şi inspiraţie)” a câștigat Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la TIFF 2008. Cobileanski a mai regizat lungmetrajul de televiziune „Tache”, cu Mircea Diaconu în rolul principal și recent filmul „Afacerea Est” cu actorii ieșeni Ion Sapdaru, Daniel Busuioc, Constantin Pușcașu  și Anne Marie Chertic.

Evenimentul de sâmbătă seară face parte din cea de-a patra ediție a Street Delivery Iași, eveniment eveniment-manifest de urbanism, arhitectură şi arte. Programul complet se regăsește pe pagina de Facebook a Street Delivery Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri