anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 01.10.2022

Lungul cazier al elevului care a dat foc cataloagelor liceului din Belceşti

GALERIE
adolescent
 • adolescent
- +

Un puştan din Belceşti şi-a făcut în forţă debutul în viaţa de infractor. El a fost trimis în judecată pentru două fapte de furt calificat, conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducere fără permis, violare de domiciliu şi violenţă în familie. Sentinţa primită a fost însă uşoară, atât pentru că avea doar 15 ani la data comiterii faptelor, cât şi pentru că victimele şi-au retras plângerile.

Prima faptă penală a fost comisă de I.M. în august 2018, când a condus o motocicletă Shanghai Shenke neînmatriculată, fără a deţine permis. În luna următoare, băiatul a pătruns în curtea lui M.C., de unde a sustras un flex Bosch în valoare de 1.000 de lei. După câteva luni, în mai 2019, a furat din casa lui S.M. o drujbă Husqvarna în valoare de 3.200 lei. În fine, în septembrie anul trecut, băiatul a intrat în timpul nopţii în casa bunicii sale, pe care a bătut-o.

Tânărul fost trimis în judecată în noiembrie anul trecut. La acea dată, I.M. îşi înregistrase deja prima condamnare în cazier. În mai 2019, a intrat prin efracţie în liceul tehnologic din Belceşti, unde era înscris în clasa a IX-a. A sustras un laptop din cabinetul de matematică. Din cancelarie, a sustras 11 cataloage, două condici de prezenţă şi o unitate de calculator, pe care le-a incendiat. Spargerea a fost făcută pentru că situaţia sa şcolară era dificilă, neputându-i-se încheia mediile din cauza absenţelor şi a lipsei notelor. Pentru această faptă, judecătorii din Hârlău au dispus asistarea zilnică a băiatului pe o perioadă de patru luni.

Şi la a doua întâlnire cu justiţia, I.M. a avut noroc. Pe parcursul celui de-al doilea proces, M.C. şi S.M. au declarat că renunţă la pretenţiile civile formulate în timpul urmăririi penale, iar bunica tânărului nu s-a constituit deloc parte civilă. În favoarea tânărului, judecătorii au reţinut şi atitudinea sinceră adoptată în cursul urmăririi penale şi a judecăţii, precum şi faptul că a recunoscut şi regretat comiterea faptelor, colaborând cu organele judiciare. Ca urmare, judecătorii din Hârlău au dispus aplicarea unei noi măsuri de asistare zilnică, de această dată pe o durată de 5 luni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.