Luptă surdă între două foste glorii ale industriei comuniste
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Luptă surdă între două foste glorii ale industriei comuniste

GALERIE
fortus-sediul4
  • fortus-sediul4
- +

Lichidatorul Corneliu Mititelu „se plânge” că nu poate să intabuleze fabrica de oxigen şi alte construcţii care au intrat în patrimoniul fostei fabrici Nicolina încă din luna februarie a acestui an. La acea vreme, Mititelu comenta pentru „Ziarul de Iaşi” că „dorim să ajungem la un consens cu cei de la Fortus pentru a putea vinde clădirea, deoarece terenul încă le aparţine lor.

Momentan, pot să vă spun că suntem în faza de intabulare a clădirii conform hotărârii judecătoreşti”. Zilele trecute, Mititelu a publicat un raport de activitate în care arăta că la zece luni distanţă se confruntă cu aceeaşi problemă: clădirea nu a fost intabulată şi, în plus, creditorii firmei au refuzat să aprobe planul lichidatorului de a evalua şi vinde ulterior fosta fabrică de oxigen şi celelalte imobile câştigate în instanţă în februarie. „Având în vedere predarea bunurilor imobile menţionate în Sentinţa civilă nr. 1051 din data de 16.07.2013, pronunţată de Judecătoria Iaşi în dosarul nr. 5774/245/2012, la data de 19.02.2015, bunuri constând în Construcţie Fabrică de Oxigen, construcţie Hală Gazometru, Construcţie Anexă Tehnică, Construcţie Post Trafo, Construcţie Staţie de Pompe, drumuri incintă şi amenajare teren, canalizare menajeră, iluminator exterior la fabrica de oxigen, împrejmuire, reţea electrice 6 KV, imobile ce au făcut obiectul dosarului de executare silită 1326/2014, lichidatorul judiciar face demersuri pentru intabularea acestora”, a scris Mititelu în ultimul raport.

Acelaşi document arată că pe 12 octombrie, Mititelu i-a cerut fostului administrator judiciar al Fortus, Eduard Pascal, acordul de a intra în incinta combinatului cu o echipă specializată pentru a efectua lucrările cadastrale de intabulare, însă nu a primit niciun răspuns. Între timp, Eduard Pascal, alături de Elena Buştea, au fost revocaţi din funcţia de administratori judiciar ai Fortus, în locul lor fiind numită provizoriu societatea de insolvenţă SMDA Târgu Mureş. La patru zile de la trimiterea adresei către Fortus, Mititelu a convocat creditorii societăţii Nicolina propunând cinci puncte pe ordinea de zi, toate referitoare la vânzarea fabricii de oxigen. Însă, toate punctele au fost respinse de creditori în procent de 99%, respectiv selecţia de oferte pentru evaluare, raportul de evaluare, raportul depus de Mititelu, strategia şi regulamentul de vânzare a bunului imobil din incinta Fortus. Creditorii Nicolina mai au de recuperat în prezent peste 3,6 milioane lei.  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Banii pesediştilor

Cătălin ONOFREI

Banii pesediştilor

De unde va lua PSD fondurile pentru pensiile românilor?

Filmuletul zilei

opinii

Şarlatani

Briscan ZARA

Şarlatani

Practic, la ora actuală, în mediul politic şi în majoritatea instituţiilor de stat, unde se fac cele mai mari furturi, procentajul escrocilor, al celor cu acte false este la cel mai înalt nivel din istorie. Iar aceşti oameni nu iau bani nemeritaţi de la hoţi, ci de la restul cetăţenilor plătitori de impozite, de la noi toţi. Deci ochii-n patru!

Paradigma dezvoltării durabile

Ciprian IFTIMOAEI

Paradigma dezvoltării durabile

De ceva vreme, în spaţiul public, se vorbeşte despre necesitatea reducerii sărăciei sub toate formele în care se manifestă, oriunde în lume, facilitarea accesului tuturor oamenilor la servicii de educaţie şi sănătate, promovarea egalităţii de gen, dezvoltarea unor oraşe şi comunităţi durabile, prietenoase cu mediul înconjurător. Toate aceste teme şi preocupări sunt interdependente şi au o istorie de câteva decenii, fiind circumscrise paradigmei dezvoltării durabile.

Moştenirea lui Trump (I)

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump (I)

Cu patru ani în urmă, un om din afara sistemului câştiga alegerile prezidenţiale din SUA. Eram acolo şi am urmărit convenţiile naţionale ale celor două mari partide americane. 

pulspulspuls

Mare dezbatere ştiinţifică online: era Actimel sau Zuzu?

Mare dezbatere ştiinţifică online: era Actimel sau Zuzu?

Vedem prin mediul online şi nu numai câtă supărare a produs unora episodul jenant din Piaţa Unirii, cel al pomădării premarelui Mihai Chirica cu iaurt (Actimel zic unii, Zuzu spun alţii: asta mai rămâne de studiat). 

Caricatura zilei

Pregătit corespunzător

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.