anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

Luptătorii de la Acţiuni Speciale vin la deschiderea anului universitar de la Politehnică

GALERIE
deschidere_an_universitar_TUIASI1
 • deschidere_an_universitar_TUIASI1
- +

Deschiderea festivă a noului an universitar la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) are loc luni, 3 octombrie, de la ora 10:00. Va fi o zi cu teatru, cursuri de autoapărare şi muzică. Întreaga comunitate academică va veni în inima campusului, alături de studenţi, în parcul dintre căminele T9 – T11. Vor participa şi rectorii universităţilor de stat din capitala Moldovei, primarul municipiului Iaşi, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, companiile şi instituţiile partenere.

Pe lângă discursurile ceremoniei oficiale, ziua de deschidere a anului universitar 2022-2023 va fi întregită de momente artistice şi demonstraţii de autoapărare. De la ora 15:00 luptătorii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Iaşi (SAS) vor face o demonstraţie a tehnicilor de luptă, a echipamentelor aflate în dotarea SAS şi a câinilor de serviciu cu care aceştia merg în intervenţii. De la ora 16:00, actorii Ateneului Naţional din Iaşi vor pune în scenă piesa de teatru „Comedie cu olteni”. Chiar şi ceremonia oficială va fi finalizată cu un moment artistic.

Luptătorii SAS vor organiza şi o sesiune de cursuri de autoapărare pe terenul de sport acoperit, de la ora 13.00, pentru studenţii TUIASI. Accesul se realizează baza unui număr limitat de locuri.

Ziua deschiderii festive de luni, 3 octombrie 2022, se va încheia cu un concert de bun venit pentru studenţii TUIASI, susţinut de artişti locali pe scena amplasată în parcul dintre căminele T9 - T11.

„Mesajul meu de întâmpinare a tuturor celor care au venit sau au revenit în universitate se adresează nu doar studenţilor noştri, ci tuturor inginerilor şi arhitecţilor în devenire. De asemenea, îmi doresc ca prin acest mesaj să transmit încredere tuturor studenţilor că prin ceea ce vor învăţa în şcoala ieşeană de inginerie şi arhitectură îşi vor putea contura o profesie de top şi o viaţă aşa cum şi-o doresc”, a mai spus prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul universităţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.