Lupu intră în rândul „oiţelor”: și fostul lider ţărănist s-a alăturat foştilor parlamentari care-şi cer înapoi pensiile speciale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Lupu intră în rândul „oiţelor”: și fostul lider ţărănist s-a alăturat foştilor parlamentari care-şi cer înapoi pensiile speciale

GALERIE
PNTCD_Vasile-Lupu1
  • PNTCD_Vasile-Lupu1
- +

Fostul deputat Vasile Lupu a spus iniţial că nu doreşte acei bani. Ulterior, a atacat la Tribunalul Suceava ordinul de încetare a plăţii, el fiind retras din Iaşi la casa părinţilor, la Liteni. Culmea: spune că a făcut-o la sfatul fiului său, cunoscut membru USR-PLUS Iaşi, partid cu o poziţie tranşantă împotriva acestor drepturi. Argumentele lui Vasile Lupu te pot însă face să îi dai dreptate.

UPDATE

Precizările fostului deputat Vasile Lupu le aflați de AICI.

TEXT INIȚIAL

Fostul deputat ţărănist Vasile Lupu s-a alăturat foştilor săi colegi care îşi cer înapoi pensiile speciale. Lupu a atacat în faţa Tribunalului Suceava ordinul de încetare a plăţii „indemnizaţiei pentru limită de vârstă” emisă de secretariatul general al Camerei Deputaţilor. Fostul deputat, retras la casa părintească din Liteni-Suceava, spune că şi-a schimbat părerea în privinţa pensiei speciale la insistenţele fiului său. Culmea, Mihai Lupu este membru USR-PLUS, formaţiune politică ce s-a pronunţat vehement în favoarea desfiinţării tuturor pensiilor speciale.

Pe 17 februarie, Parlamentul a abrogat prin vot unanim cele două articole din statutul deputaţilor şi senatorilor care reglementau pensiile speciale. La începutul lunii martie, secretariatele celor două camere ale Parlamentului au emis ordinele de încetare a plăţii pensiilor. O lună mai târziu, la tribunalele din ţară, foştii parlamentari au atacat ordinele respective, cerând reluarea plăţii pensiilor. La Iaşi, acţiunea a fost depusă de 15 foşti deputaţi şi senatori, reprezentanţi ai întregului spectru politic. Primul termen al procesului urmează să aibă loc pe 27 septembrie. „Ziarul de Iaşi” a tratat pe larg subiectul, în cadrul unui material publicat în luna mai. A fost solicitat şi un punct de vedere al lui Vasile Lupu, întrucât numele acestuia nu apărea printre foştii parlamentari ieşeni care îşi cereau înapoi pensiile speciale. La acea dată, fostul deputat aprecia că pensia specială reprezintă un privilegiu, iar lui îi ajunge pensia obişnuită, rezultată din urma activităţii sale de avocat. De fapt, la data convorbirii telefonice, fostul deputat urmase deja exemplul dat de colegi, acţiunea sa fiind depusă la Tribunalul Suceava, judeţ în care se mutase recent. Acţiunea foştilor săi colegi fusese înregistrată pe rolul Tribunalului ieşean pe 14 aprilie; cea a lui Lupu, la Suceava, opt zile mai târziu.

Contactat telefonic, Lupu a precizat că a cerut şi el anularea ordinului de încetare a plăţii indemnizaţiilor de vârstă în urma insistenţelor fiului său. „Nu aveam de gând să contest ordinul, dar am avut mai multe discuţii cu fiul meu pe această temă. Mi-a zis «Tată, nu se cade să faci tocmai tu, cum se spune, opinie separată. Dacă e cineva care să merite pensia specială, tu eşti acela». Sunt de acord să se taie pensiile speciale, dar să se taie toate. Eu, care m-am zbătut ca sute de mii de oameni să-şi primească pământul înapoi, să nu primesc. Dar să primească judecătorii care i-au plimbat pe oameni prin procese 30 de ani, să primească? Nu mi se pare corect”, a spus fostul deputat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

După Congresul PNL

Alexandru LĂZESCU

După Congresul PNL

În acest moment pare mai probabilă o formulă de guvern minoritar PNL - UDMR decât una în care să se refacă vechea coaliţie cu USRPlus.

Filmuletul zilei

opinii

Delta lui Bogdan Bârleanu

Nichita DANILOV

Delta lui Bogdan Bârleanu

Pe artist îl obsedează nu atât peisajul în sine, cât relaţia dintre elementele primordiale, apă, pământ şi cer, mirajul pe care îl poţi vedea răsfrângându-se în fiecare bob de rouă sau în fiecare respiraţie a stufului şi a ierbii ce se ridică în văzduh. Adevăratul mister al începutului de lume îl putem regăsi aici. Peste împărăţia apelor, simţi plutind şi azi cuvântul şi sufletul lui Dumnezeu.

Taberele mele

Michael ASTNER

Taberele mele

Prima mea tabără? La Cisnădie!? În vacanţa de iarnă!? Nu ştiu cum am ajuns eu să merg în tabăra aia, de ce, în plus la doi paşi, la circa 40 km de la Apoldu de Sus?

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.