anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Lupu intră în rândul „oiţelor”: și fostul lider ţărănist s-a alăturat foştilor parlamentari care-şi cer înapoi pensiile speciale

GALERIE
PNTCD_Vasile-Lupu1
 • PNTCD_Vasile-Lupu1
- +

Fostul deputat Vasile Lupu a spus iniţial că nu doreşte acei bani. Ulterior, a atacat la Tribunalul Suceava ordinul de încetare a plăţii, el fiind retras din Iaşi la casa părinţilor, la Liteni. Culmea: spune că a făcut-o la sfatul fiului său, cunoscut membru USR-PLUS Iaşi, partid cu o poziţie tranşantă împotriva acestor drepturi. Argumentele lui Vasile Lupu te pot însă face să îi dai dreptate.

UPDATE

Precizările fostului deputat Vasile Lupu le aflați de AICI.

TEXT INIȚIAL

Fostul deputat ţărănist Vasile Lupu s-a alăturat foştilor săi colegi care îşi cer înapoi pensiile speciale. Lupu a atacat în faţa Tribunalului Suceava ordinul de încetare a plăţii „indemnizaţiei pentru limită de vârstă” emisă de secretariatul general al Camerei Deputaţilor. Fostul deputat, retras la casa părintească din Liteni-Suceava, spune că şi-a schimbat părerea în privinţa pensiei speciale la insistenţele fiului său. Culmea, Mihai Lupu este membru USR-PLUS, formaţiune politică ce s-a pronunţat vehement în favoarea desfiinţării tuturor pensiilor speciale.

Pe 17 februarie, Parlamentul a abrogat prin vot unanim cele două articole din statutul deputaţilor şi senatorilor care reglementau pensiile speciale. La începutul lunii martie, secretariatele celor două camere ale Parlamentului au emis ordinele de încetare a plăţii pensiilor. O lună mai târziu, la tribunalele din ţară, foştii parlamentari au atacat ordinele respective, cerând reluarea plăţii pensiilor. La Iaşi, acţiunea a fost depusă de 15 foşti deputaţi şi senatori, reprezentanţi ai întregului spectru politic. Primul termen al procesului urmează să aibă loc pe 27 septembrie. „Ziarul de Iaşi” a tratat pe larg subiectul, în cadrul unui material publicat în luna mai. A fost solicitat şi un punct de vedere al lui Vasile Lupu, întrucât numele acestuia nu apărea printre foştii parlamentari ieşeni care îşi cereau înapoi pensiile speciale. La acea dată, fostul deputat aprecia că pensia specială reprezintă un privilegiu, iar lui îi ajunge pensia obişnuită, rezultată din urma activităţii sale de avocat. De fapt, la data convorbirii telefonice, fostul deputat urmase deja exemplul dat de colegi, acţiunea sa fiind depusă la Tribunalul Suceava, judeţ în care se mutase recent. Acţiunea foştilor săi colegi fusese înregistrată pe rolul Tribunalului ieşean pe 14 aprilie; cea a lui Lupu, la Suceava, opt zile mai târziu.

Contactat telefonic, Lupu a precizat că a cerut şi el anularea ordinului de încetare a plăţii indemnizaţiilor de vârstă în urma insistenţelor fiului său. „Nu aveam de gând să contest ordinul, dar am avut mai multe discuţii cu fiul meu pe această temă. Mi-a zis «Tată, nu se cade să faci tocmai tu, cum se spune, opinie separată. Dacă e cineva care să merite pensia specială, tu eşti acela». Sunt de acord să se taie pensiile speciale, dar să se taie toate. Eu, care m-am zbătut ca sute de mii de oameni să-şi primească pământul înapoi, să nu primesc. Dar să primească judecătorii care i-au plimbat pe oameni prin procese 30 de ani, să primească? Nu mi se pare corect”, a spus fostul deputat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.