anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.10.2020

Macron: “Niciodată atâtea sacrificii” nu au fost cerute tinerilor din Europa

GALERIE
Macron
  • Macron
- +

“Niciodată atâtea sacrificii” nu au fost cerute tinerilor din Europa precum în această perioadă de criză sanitară, ceea ce creează pentru lideri “o imensă responsabilitate” faţă de viitorul acestei generaţii în problemele de mediu, diplomatice şi financiare, a estimat marţi preşedintele francez Emmanuel Macron, citat de France Presse.

“Ceea ce nu are echivalent în istoria noastră contemporană este că cerem cele mai mari sacrificii tineretului nostru pentru a proteja persoanele în vârstă”, a spus el în faţa studenţilor la Vilnius.

Confruntat cu epidemia de COVID-19 în Franţa, “eu trebuie să iau decizia, deoarece virusul se mişcă foarte repede, de a închide baruri, restaurante, locuri de convivialitate care sunt consubstanţiale cu viaţa studenţească” şi, “pentru a proteja, punem o mulţime de constrângeri asupra vieţii de student”, a adăugat el, referindu-se la învăţământul la distanţă.

Preşedintele francez, care a sosit luni în capitala Lituaniei pentru un turneu baltic, a vorbit de asemenea despre “stresul” situaţiei pentru “tinerii care absolvă şi intră în viaţa activă, găsesc o lume închisă cu şomaj extrem de ridicat şi dificultăţi economice”.

“Tineretul nostru din Europa traversează unul dintre cele mai dificile momente (...). Niciodată în istoria contemporană nu am cerut atâtea sacrificii de la tinerii noştri pentru a rezista toţi împreună şi a-i proteja pe cei mai fragili, în special cei mai în vârstă”, a insistat el în timpul acestei dezbateri cu studenţi ai Universităţii din Vilnius.AGERPRES

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Anunţul şoc a lui Bolojan şi postarea la ceas de seară a primarului Chirica

Dan CONSTANTIN

Anunţul şoc a lui Bolojan şi postarea la ceas de seară a primarului Chirica

Era mai potrivit să ne explice de ce sunt angajate atât de multe rude în cadrul Primăriei Iaşi sau de ce are nevoie de tot aparatul de propagandă, demn de Kim Ir-sen sau Kim Jong-un, ca să îşi întreţină imaginea.

Filmuletul zilei

opinii

O lume „curată”

Alexandru CĂLINESCU

O lume „curată”

Nu e, cred, lipsit de interes să ne imaginăm cum ar putea arăta lumea de mâine şi, în ce mă priveşte, să avansez câteva propuneri - sper - constructive.

Termic, hibrid, electric (1)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (1)

Tehnologia nu iartă, iar progresele tehnico-ştiinţifice fac astfel încât să se aplice teoria distrugerii creatoare a lui Joseph Alois Schumpeter, conform căreia sistemele tehnice utilizate anterior cad în uitare. 

Dominantă şi armonice

Nicolae CREŢU

Dominantă şi armonice

În artele de sinteză complexă, un imperativ care li se impune autenticilor creatori ţine de ponderea diferenţiată a componentelor - „dimensiuni”, convergent şi complementar active în conlucrarea lor, edificatoare a unui întreg, dominat mai din adânc de unitatea lui interioară, la care nu ar accede fără armonizarea lor. 

pulspulspuls

Cum a ajuns băiatul lu’ tata la sapă de lemn politic: varianta serviciilor

Cum a ajuns băiatul lu’ tata la sapă de lemn politic: varianta serviciilor

Pentru că încă mai persistă unele neclarităţi în ce priveşte eliminarea,cu mare scandal sau cu batista pe ţambal, a unora sau altora de pe listele de candidaturi de la Iaşi, sau, dimpotrivă, plasarea unor nume surpriză pe acolo, am zis că, dacă tot aceste liste s-au depus şi de-acuma nu mai ai ce le face nici să stai în limbă, haideţi să vă mai spunem două-trei vorbe despre şmenurile din spatele alcătuirii tabelelor. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.