Mădălin Hodor: “Când nu ai o problema cu ceea ce omagiezi”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Mădălin Hodor: “Când nu ai o problema cu ceea ce omagiezi”

GALERIE
puls
  • puls
- +

Dacă tot, iată, s-a oprit ninsoarea şi sunt semne de primăvară afară, haideţi să începem astăzi cu o postare faină, de binedispunere, a istoricului şi cercetătorului CNSAS Mădălin Hodor de la Bucureşti, despre premarele de Iaşi Mihai Chirica. 

De altfel, este vorba de două ipostaze cu acesta în prim plan, oarecum apropiate ca timp, una în care pozează în mare filosemit, şi o alta în care se afişează în exact contrariul, dezvelind statuia unui fost premier care a dat cele mai antisemite legi româneşti, ce au dus la numeroase crime.

Bun, dar nu istorie voiam noi să facem azi aicea, ci mai bine olecuţă de psihologie, dacă nu chiar psihiatrie: oare e nevoie de terapie ludică prin desen, sau musai pastile?

Cuplul Alexe&Chirica a rămas tot pe lista neagră. Ştiţi voi de ce...

Numirea unui nou om în guvern alaltăieri, ca secretar general la ministerul Agriculturii, cică ar fi trezit în unii liberali ieşeni sentimente dătătoare de speranţă: oare să fi reintrat Alexe în graţiile şefilor de la Guvern şi ale lui Florin Cîţu, încât putem spera la mai mult? Nu, băbăeţ, staţi liniştiţi la locurile voastre, că nu a intrat niciun ieşean în nicio graţie acolo: sunt tot pe lista neagră, iar Cîţu în continuare face ca trenul când aude de Iaşi, de Alexe sau de Chirica. Că de-aia l-a şi numit aşa greu pe ieşeanul Bulgaru la Agricultură, unde spuneam mai sus.

sta, aşa, ca să ştiţi: la numirea asta s-a pus umărul mai de sus, nu de aici de jos. Mai de sus în partid, adicătelea de la Bucale. Şi mai de sus şi pe hartă, adicătelea de la Bucovina, bat-o vina...

Gata, am înfrânt?

Printre liberalii mai informaţi se vorbeşte de vreo două zile că mica relaxare de după 1 iunie ar avea mai multe legături cu alegerile interne din PNL, ce vor avea loc spre sfârşitul verii, şi mai puţine cu bucuria şoşocilor de pe tot cuprinsul patriei.

Mai concret, se spune că în acest mod premierul încearcă să forţeze prin vară un anunţ de genul: gata, am învins! Oamenii lui mai au însă o problemă: cum să facă să nu-şi asume implementarea sistemului paşaport covid, ci s-o pună în braţe la privaţi, drept cadou de sezon?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.