anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Mădălina Ghenea: Sunt momente pe care aș vrea să le șterg

GALERIE
madalina-ghenea
  • madalina-ghenea
- +

La 28 de ani, Mădălina Ghenea a avut ocazia să împartă platourile de filmare și ceasul deșteptător cu nume sonore de la Hollywood. Plânge de fiecare dată când se uită la „Tinerețe“, filmul cu care a mers și la Festivalul de Film de la Cannes, vorbește cu pasiune despre actorie și recunoaște că uită să pună frână când se îndrăgostește.

De câte ori ai văzut „Tinerețe“ până acum și de ce plângi de fiecare dată când îl vezi?

La TIFF l-am văzut a șasea oară. Plâng pentru că leg foarte multe lucruri cu anumite momente din film: relația dintre părinți și copii, relația de iubire dintre doi oameni, îmbrățișările pierdute, timpul trecut și cel pe care îl mai avem. Fiind mereu pe drumuri, de la 14 ani, simt câteodată că pierd aceste îmbrățișări cu părinții mei, cu oamenii pe care-i iubesc… Sunt într-un aeroport, cu o valiză, ajung într-un hotel, sunt mereu singură… „Tinerețe“ e filmul care mă face să le trimit mesaje celor dragi și să le spun că-i iubesc. Personajul principal al filmului este Timpul, și asta mă învață el în primul rând.

Este viața ta scenariul pe care visai să-l joci?

Wow… Sunt momente pe care aș vrea să le șterg. Dar sunt cine sunt și datorită acestora. Când am dat probă pentru filmul lui Paolo Sorrentino a fost cel mai îngrozitor moment din viața mea.

Te referi la perioada prin care treceai sau la castingul în sine?

La perioada prin care treceam. Castingul a fost normal. Am pus suflet și am crezut în acel personaj. Regizorul mi-a cerut să interpretez o femeie goală din toate punctele de vedere. Fizic, psihic, sufletește. Un personaj gol. Mi-am pregătit aproape toate probele pe care le-am dat cu o foarte bună prietenă. Ea venea cu mine și mă aștepta afară. A devenit așa, un fel de lucky charm. Când m-am pregătit pentru proba de la „Tinerețe“ mă gândeam: de ce să fie un personaj gol? Credeam că are ceva de spus. Am filmat scena și am făcut exact opusul a ceea ce mi-a cerut Paolo. Am încercat un personaj care are ceva de spus. Normal că s-a uitat un pic strâmb la mine. Mi-a spus că nimeni nu-l contrazice și nici nu-i spune ce să facă. M-am întors la a treia probă, a rescris personajul și i-a mai dat câteva scene. Anumite părți au fost tăiate. Era și o poveste de dragoste între mine și un personaj, dar am au renunțat la ea până la urmă.

Citiți interviul integral pe unica.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.