anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Madama şi juniorul: care pe care?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Haideţi, stimaţi telespectatori, să vă spunem rapid una cu vicele Harabagiu cât încă îl mai ştie lumea, căci ca mâine pleacă din primărie şi din conţil şi suntem siguri că vom uita cu toţii de el.

După ce personagiul a fost dat afară din partidoi urmează, fireşte, pierderea funcţiei de conţilier local, potrivit legii, şi automat a celei de vicepremare. Ei bine, acuma, cu legea nouă, procedura de demitere a unui vice e mult simplificată, nemaifiind necesar nici un vot în plen, ci doar două simple semnături: cea a prifectului de judeţ şi cea a secretarului general al oraşului. Ei bine, poate vă vine greu să credeţi, dar nu prifectul, omul lui Măricel şi al lui Castanciu, e cel care abia aşteaptă să semneze docomentul, ci, culmea, chiar secretara generală, madam D. Nisa. Şi ştiţi de ce?

Ehehee, vă mai amintiţi de scandalul de acuma ceva vreme când cineva din premărie, în secret şi pe surse, a dat-o în gât pe D. Nisa că deţine ilegal un apartament într-un bloc al premăriei, în capăt Păcurari, şi în care stătea sora ei? Ei bine, acel personagiu care a lucrat-o atunci în secret a fost nimeni altul decât, atenţiune-atenţiune, junele vice Habarnagiu, stimaţi telespectatori. Iar acuma D. Nisa, fireşte, abia aşteaptă să i-o tragă acestuia înapoi, cu vârf şi îndesat. Ba chiar nu ne-ar mira dacă nu cumva madama a semnat deja docomentul, în avans...

Cordonenii şi şedinţa partidoiului

Şi dacă tot a venit vorba de partidoiul ieşean şi de şedinţele lui de prin localuri, haideţi să vă mai spunem două vorbe mici şi despre ultima mare întâlnire a şefilor de aici, aia care s-a lăsat cu excluderi, de la finele săptămânii trecute. Iar dacă nu ştiaţi, pentru o aşa decizie selectă evident că a fost ales chiar localul Select din centru. Haios în toată această chestiune a fost că, taman când sus la sala mare avea loc şedinţa partidoiului, jos în local ghici cine credeţi că bea, mânca şi negocia de zor? Da, vreo cinci Cordoneni din clan erau chiar acolo şi tranzacţionau, se pare, ceva tare.

Şi mai mult, a naibii întâmplare: chiar când au ieşit excluşii PSD din local, de sus, taman atunci şi Cordonenii s-au ridicat să iasă, întâlnindu-se cu toţii la uşă. Iar unul dintre Cordoneni a şi exclamat: „Bă, ăla nu-i Habarnagiu? ‘Tu-l în mă-sa de bagabont“... Care-i de fapt chichirezul.

Cică vicele şi interlopii s-ar fi intersectat recent în mişmaşurile lor cu terenuri prin oraş, unul cu şantajul, alţii cu etajul, având chiar un diferend direct cu un teren în Bucium pe numele mamei, iar unul i l-a suflat celuilalt. Deci, cum vă spuneam: bagabont-bagabont...

PS: Haideţi aşadar să încheiem tot cu excluderile din partidoi, ca să epuizăm subiectul. Cică ce îl doare cel mai tare pe premarele Mihăiţă din toată tărăşenia, chiar dacă pe el nu îl afectează la funcţie ca pe vice, este faptul că de acuma nu va mai fi mediatizat la Bucureşti. Căci, până acum, el era disidentul din PSD, deci ce spunea el putea avea o relevanţă. Dar de-acu înainte cine mai e interesat de ce spune el vizavi de partidoi? Da, trist...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.