anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Magia Crăciunului (P)

GALERIE
Dobre - aug. 2018
 • Dobre - aug. 2018
- +

Câteodată mă gândesc: de ce oamenii nu mai ştiu să se bucure cu adevărat de lucrurile frumoase? Și când spun lucruri, nu mă refer strict la obiecte. De ce tot ce contează pentru ei sunt lucrurile materiale, scumpe, lipsite de vreun folos anume, care nu stârnesc nicio emoţie, ci doar un zâmbet fals? Trăim într-o lume care a uitat ce înseamnă să dăruieşti ceva din suflet şi acel ceva să aibă în spate o poveste, care să te facă să te simţi special, nu pentru că este scump, ci pentru că este fără de preţ.

Ca de fiecare dată, în ajun de sărbătoare, nostalgia ne inundă, ca dealtfel şi mirosul bucatelor din camera împodobită în care colindele răsună pe fundal. Este imaginea tipică ce te duce cu gândul la Crăciun. Dar… ce înseamnă de fapt Crăciunul? Ştiu că nu există o definiţie concretă, sau cel puţin nu una care poate fi exprimată în cuvinte. Cum ar trebui să fie, ştim cu toţii, dar sunt puţini cei care înţelegem cu adevărat şi transmitem ceea ce semnifică. Făcând-o, putem să-i ajutăm şi pe ceilalţi să privească dincolo de aparenţe, dincolo de obiecte, dincolo de aşteptări. Putem să-i ajutăm să privească imaginea de ansamblu care este alcătuită din micile detalii ce dau culoare şi sens vieţii. Aceasta înseamnă să trăieşti clipa, aceasta înseamnă să simţi că e Crăciun!

Magia acestei sărbători este percepută diferit de fiecare dintre noi, dar până la urmă toţi avem un punct comun când vine vorba să-l descriem: ne aduce împreună. Crăciunul nu înseamnă doar o casă împodobită, Crăciunul înseamnă o casă împodobită de întreaga familie, Crăciunul nu înseamnă doar un brad plin de lumini, ci un brad plin de lumini ce luminează atât încăperea, cât şi sufletele oamenilor. Crăciunul nu înseamnă o masă imensă cu multe scaune ocupate, ci o masă cu bucate preparate cu trudă, răbdare şi ingredientul cel mai important: dragostea de mamă, de soţie, de fiică. Crăciunul nu înseamnă doar a fi în acelaşi loc cu semenii tăi, înseamnă a fi în inimile lor şi ei la rândul lor în inima ta oriunde s-ar afla. Poate lângă tine, poate peste mări şi țări, poate… nicăieri, dar totuşi prezenţi în gându-ți ce zboară către ei.

Crăciunul! Atâtea cuvinte ce îi pot fi asociate, atâtea definiţii, atâtea trăiri, ce odată simţite, odată înţelese, fac să fie şi pentru tine, semenul meu, Crăciun în adevăratul sens al cuvântului. Vertiginos, ne apropiem de Sfânta sărbătoare! E ziua la care în copilărie visam tot anul, la dimineaţa în care ne trezeam zâmbind şi totodată la seara în care ne duceam la culcare liniştiţi şi împliniţi, cu acelaşi zâmbet de mulţumire pe faţă.

Crăciunul e ziua în care ne propunem să fim mai buni, mai darnici. E ziua în care vom împărţi zâmbete fără vreun motiv anume, dar nu pentru că „trebuie”, ci pentru că sufletul zâmbeşte fără să vrei, pentru că fiecare suflet se bucură văzându-i pe cei dragi şi pentru că e  ziua în care îţi reaminteşti cum e să fii copil, cum este să ai sentimente necondiţionate pentru ceva ce nici măcar nu e palpabil, dar cu toate aceastea îţi transmite emoţii. Şi nu în ultimul rând pentru că, până la urmă, definiţia Crăciunului se rezumă la un singur cuvânt: IUBIRE.

Crăciun fericit, cu linişte, speranţă şi … iubire! La mulți ani!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.