Mai avem de așteptat implementarea sistemului de e-ticketing. Faza de studiu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Mai avem de așteptat implementarea sistemului de e-ticketing. Faza de studiu

GALERIE
statie
  • statie
- +

O firmă din Bucureşti va elabora un nou studiu tehnic la sistemul integrat de e-ticketing pentru transportul public. În acest sens, potrivit informaţiilor disponibile în sistemul naţional de achiziţii publice (SICAP), Primăria Iaşi va încheia un contract cu Urban Scope SRL pentru o sumă de 130.000 lei.

„Soluţia de e-ticketing proiectată va conţine toate elementele necesare pentru realizarea unui sistem sigur de taxare şi monitorizare a fluxurilor de călători în transportul public aşa cum se utilizează în majoritatea oraşelor europene“, se arată în descrierea ofertei bucureştene, conform SICAP.

Anul trecut, Primăria a semnat cu Agenţia de Dezvoltare Regională de Nord-Est (ADRNE) contractul de finanţare pentru introducerea sistemului de e-ticketing în transportul public. Proiectul este finanţat prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 şi are o valoare estimată de 12,6 milioane lei.

Unul dintre obiectivele proiectului vizează promovarea mobilităţii urbane durabile prin realizarea de investiţii cu caracter integrat în infrastructura de transport public urban. Printre altele, proiectul prevede echiparea mijloacelor de transport în comun cu tehnologii moderne, precum: validatoare duale pentru carduri contactless şi bilete pe hârtie, instalarea şi integrarea de sisteme de numărăre a călătorilor şi calculatoare de bord aferente acestora.

Durata de implementare a proiectului este de 24 luni, iar scopul general vizează îmbunătăţirea infrastructurii de transport şi crearea de noi facilităţi pentru utilizatorii transportului public.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.