Mai aveți câteva zile să vă înscrieți pentru burse de studiu în Italia

sâmbătă, 08 iunie 2024, 03:00
1 MIN
 Mai aveți câteva zile să vă înscrieți pentru burse de studiu în Italia

Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei (MAECI) oferă burse pentru studenţi străini şi italieni în străinătate pentru anul academic 2024-2025, pentru a promova cooperarea internaţională în domeniul cultural, ştiinţific şi tehnologic şi pentru a promova limba şi cultura italiană. 

Subvențiile sunt disponibile pentru a participa la cursuri doar în Italia, România fiind una dintre țările beneficiare, împreună cu alte 138 de țări. 

De asemenea, bursele se acordă pentru o perioadă de studiu de 9 luni pentru ciclurile de studiu: licenţă, master, doctorat, proiecte de cercetare sub supraveghere academică, respectiv pentru o perioadă de 3 luni pentru cursurile de limbă şi cultură italiană, destinate studenţilor care pot dovedi cunoaşterea limbii italiene, nivel minim A2.

Înscrierile pentru candidați sunt acceptate exclusiv prin portalul „Study in Italy” până la ora 14:00 (ora Italiei) din data de 14 iunie 2024.  Mai mult, candidații trebuie să fie înmatriculați la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și să aibă un nivel de cunoaştere a limbii italiene minim A2.

Detaliile privind condiţiile de înscriere, precum şi declaraţia pe care fiecare candidat trebuie să o completeze la momentul înscrierii pot fi găsite accesând link-ul: https://studyinitaly.esteri.it/ListaBandi

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii