Mai bine după pandemie decât deloc: digitalizare pe bani europeni în şcolile din Sineşti
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Mai bine după pandemie decât deloc: digitalizare pe bani europeni în şcolile din Sineşti

GALERIE
digitalizare scoli
  • digitalizare scoli
- +

La finalul anului şcolar, Primăria comunei Sineşti a lansat licitaţia pentru achiziţia de echipament diigital „necesar desfăşurării activităţii didactice în mediul on-line în bune condiţii în anul şcolar 2020-2021”. Explicaţia care însoţeşte procedura provine din Ghidul solicitantului pentru aplicaţia pe fonduri europene a cărei derulare a întârziat până la vacanţa de vară. 

La fel ca mai multe administraţii locale şi instituţii de învăţământ, Primăria Sineşti a depus aplicaţia şi, în momentul în care au fost alocaţi banii, a iniţiat procedura pe platforma electronică de achiziţii publice. Astfel, au fost fixate şapte loturi, menite să ofere condiţii de participare la cursurile online pentru 469 de elevi din comună, pentru 52 de profesori, precum şi pentru dotarea a 36 de clase cu echipamente şi dispozitive IT.

Cititi si: Coronavirusul şi banii UE scot cu forţa şcolile ieşene din secolul trecut

Practic, urmează să fie achiziţionate 469 de tablete cu o valoare estimată de 566.764,82 lei, 52 de laptopuri (158.457,11 lei), 18 table interactive (146.244,10 lei), 36 de proiectoare (73.158,05 lei), 36 de camere web conferinţă (73.104,20 lei), 16 ecrane de proiecţie (13.057,07 lei) şi 20 de routere wireless (12.191,09 lei). Valoarea totală estimată a achiziţiei ajunge astfel la 1.042.976,44 lei. Ofertele sunt aşteptate până pe 22 iulie. Componenta financiară constă în 80 la sută din punctaj, iar cea determinată de termenul de garanţie - minim 24 de luni - 20 la sută. Aceasta este şi durata contractului pentru fiecare lot. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.