Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Mai multe drumuri din Vrancea, afectate de alunecări de teren produse în urma ploilor

GALERIE
inundatii vrancea
  • inundatii vrancea
- +

Mai multe drumuri din județul Vrancea au fost afectate de alunecări de teren produse în urma ploilor abundente din ultimele zile, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență spunând că până în prezent nu s-au primit apeluri de urgenţă de la oamenii care se află în zonele afectate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, Cristina Duță, în urma precipitațiilor abundente de la sfârșitul acestei săptămâni s-au reactivat numeroase alunecări de teren din județ, fiind afectate o locuință și mai multe porțiuni de drumuri.

Astfel, în comuna Dumitrești, satul Găloești, au fost afectate o locuință și anexa acesteia, proprietarul, un bărbat în vârstă de 89 ani, fiind dus la rude. De asemenea, drumul comunal 172 a fost distrus pe o lungime de circa 40 de metri liniari, accesul către satul Trestia făcându-se doar pietonal. Totodată, a fost afectat, în mai multe puncte, DC 171 Găloeşti - Biceştii de Sus.

În comuna Gura Caliţei, drumurile care asigură accesul către patru sate au fost afectate pe diferite suprafeţe, carosabilul fiind parţial distrus. Astfel, accesul în satele Plopu, Cocoşari, Dealu Lung şi Raşca este posibil doar pietonal.

O altă localitate în care s-au înregistrat alunecări de teren în ultimele 48 de ore este Poiana Cristei, unde drumul comunal 149 a fost afectat. Și în comuna Vintileasca, DC 177 a fost afectat în trei puncte, iar DC 178 Bahnele - Măgura a fost afectat în două puncte.

În comuna Jitia, DN 2N a fost distrus pe o porțiune de câteva sute de metri.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea a declarat că până în prezent nu s-au primit apeluri de urgenţă de la oamenii care se află în satele afectate.

”Dacă apar urgenţe medicale, deplasarea ambulanţelor se va realiza până la punctul unde drumul permite şi apoi se colaborează cu reprezentanţii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență şi cetăţenii aflaţi de cealaltă parte a drumului pentru aducerea la ambulanţă a persoanelor care au nevoie de asistenţă medicală, dacă starea de sănătate permite. De asemenea, în funcţie de natura şi gravitatea cazului medical anunţat, se va solicita sprijin aerian pentru transportul pacienţilor la spital”, a spus Cristina Duță.

Pentru gestionarea unor posibile astfel de situaţii, s-a solicitat identificarea persoanelor aflate în situaţii speciale, respectiv femei însărcinate, persoane care urmează tratament cu dializă la centre specializate, persoane cu diferite afecţiuni.

Și alte localități din județ au fost afectate de alunecări de teren, fiind distruse porțiuni de drumuri comunale, dar și poduri și podețe, problemele fiind remediate însă de lucrătorii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Totodată, pompierii au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din mai multe curţi şi beciuri din municipiul Focșani și localitățile Vidra, Petrești, Vânători. Astfel, duminică şi luni, un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Focşani a intervenit pentru evacuarea apei, care atingea 40 de centimetri, din curtea şi împrejurimile unei societăţi comerciale.

”În perioada imediat următoare, rapoartele operative de pagube vor fi analizate în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, urmând să se deplaseze comisii mixte în teren pentru inventarierea şi validarea pagubelor semnalate” a mai spus Duță.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri