Mai multe locuri la admitere, la facultăţile Politehnicii ieşene
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.06.2021

Mai multe locuri la admitere, la facultăţile Politehnicii ieşene

GALERIE
Politehica Iasi
  • Politehica Iasi
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a primit de la Ministerul Educaţiei mai multe locuri la studiile de licenţă şi la cele de doctorat pentru admiterea din următorul an universitar. Practic, potrivit unei adrese primite de la Ministerul Educaţiei, Politehnica ieşeană va putea scoate la concurs un număr de 2.400 de locuri pentru licenţă şi 130 la doctorat, dintre care 64 cu bursă şi 66 fără bursă. La studiile de masterat, la fel ca în anul anterior, vor putea fi scoase la concurs 1.600 de locuri.

„Ministerul Educaţiei a ţinut cont de creşterea numărului de candidaţi la studiile de licenţă ale Politehnicii ieşene, ca efect al creşterii numărului de solicitări pe piaţa muncii pentru absolvenţii noştri şi, mai ales, a atractivităţii financiare şi de carieră a profesiilor asociate. De aceea a alocat un număr de locuri la admitere sporit pentru acest ciclu de studii”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul Politehnicii ieşene.

Senatul TUIASI a aprobat încă din ianuarie metodologia de admitere pentru anul universitar 2021-2022 şi, conform acestei metodologii, se păstrează sistemul implementat în premieră în România de TUIASI din 2017. Mai exact, înscrierea la cele 11 facultăţi se face cu un singur dosar şi o singură taxă de admitere. Totodată, conducerea universităţii a decis îmbunătăţirea acestui proces în urma feedbackului primit de la cadre didactice şi foşti candidaţi, actuali studenţi. „Atractivitatea domeniilor tehnice coordonate de universitatea noastră s-a reflectat şi în creşterea, în ultimii 5 ani, cu circa 45% a numărului de studenţi cu taxă. O creştere importantă a numărului de candidaţi şi, implicit, studenţi, am înregistrat-o şi la studiile doctorale, ceea ce a determinat Ministerul Educaţiei să ne aloce în acest an mai multe locuri bugetate. De altfel, creşterea semnificativă a numărului de studenţi la toate cele trei cicluri de studii universitare din ultimii ani s-a regăsit în finanţarea instituţională, Politehnica ieşeană fiind în primele trei universităţi naţionale ca rată de creştere a acestei finanţări”, a mai precizat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval.

Prima sesiune de admitere pentru anul universitar 2021 - 2022 se va desfăşura în perioada 12 iulie – 2 august, în timp ce sesiunea de toamnă va fi desfăşurată în perioada 6 – 24 septembrie. Procesul de admitere va avea loc integral online, pe platforma dezvoltată de universitate, actele urmând a fi trimise la final, în original, de către studenţi. Pentru cei care nu au acces la o conexiune stabilă de internet vor exista centre pentru înscriere la faţa locului.

Cititi si: Admiterea la TUIASI, cifre record și în sesiunea de toamnă: 200 de candidați în plus față de locurile bugetate

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vocile Europei

Lucian DÎRDALA

Vocile Europei

Pentru ca proiectul CVE să nu eşueze în irelevanţă, toate vocile Europei, inclusiv cele care displac establishment-ului de la Bruxelles, trebuie să se poată face auzite.

Filmuletul zilei

opinii

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Ca ieşean, simt nevoia acum, la opt decenii de la acele evenimente tragice, să meditez la ce înseamnă rana istorică a pogromului pentru memoria noastră. Cu îngăduinţa cititorilor mei, voi relua, în trei episoade, cele câteva lucruri pe care am găsit de cuviinţă să le scriu în anii din urmă, tot aici, pe acest subiect greu de epuizat.

Domnul Savaste

Radu PĂRPĂUȚĂ

Domnul Savaste

Lumea asta formată din oameni - era convins domnul Savaste - e singurul lucru care nu se poate lăsa în urmă. Ea este ceea ce ne ajunge întotdeauna. Voia să spună realitatea, nu lumea, - înţelegeam eu. Şi - mai zicea domnul Savaste - toată lumea e bună sau rea după împrejurări. „Bunioară, eu: beau şi fac urât, altădată beau şi sunt ca pâinea caldă - mă ştiu toţi copiii din cartier. De la BPR (aşa zicea el la Bodega Podu Roş) şi până acasă am juma de kilometru - la toţi le dau bomboane. Anume îmi ies dracii înainte, că ştiu că eu cumpăr bomboane pentru ei. Na!”

Muzică de toate felurile?

Alex VASILIU

Muzică de toate felurile?

Iată o întrebare ce îşi merită răspunsul ambivalent: da şi nu. 

pulspulspuls

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.