Mai multe locuri la admitere şi doctorat, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Mai multe locuri la admitere şi doctorat, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“

GALERIE
tuiasi
  • tuiasi
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ Iaşi (TUIASI) va scoate la concurs la admiterea din acest an 400 de locuri pentru studenţii români de pretudindeni, 63% dintre acestea fiind locuri cu bursă.

Astfel, Politehnica ieşeană va avea în acest an, pentru studiile universitare de licenţă, 211 locuri cu bursă şi 100 fără bursă, pentru studiile universitare de master sunt 38 cu bursă şi 50 fără, iar pentru studiile de doctorat există un loc fără plata taxelor de şcolarizare cu bursă, iar două fără. Locurile alocate de către Ministerul Educaţiei nu au fost încă distribuite către cele 11 facultăţi, urmând ca acest lucru să fie decis de către Consiliul de Administraţie al TUIASI, la propunerea rectorului.

Reamintim că Ministerul Educaţiei a transmis în urmă cu aproximativ o săptămână către Politehnica ieşeană numărul de locuri la admitere pentru următorul an universitar. Astfel, TUIASI va scoate la concurs 2.400 de locuri pentru licenţă, 1.600 de locuri la master şi 130 la doctorat, dintre care 64 cu bursă şi 66 fără bursă. Şi în acest caz, spre deosebire de anul anterior, sunt mai multe locuri la licenţă şi la doctorat.

În ceea ce priveşte metodologia de admitere, aceasta a fost aprobată încă din luna ianuarie de către Senatul TUIASI, urmând să se implementeze acelaşi sistem introdus în 2017 prin care înscrierea la cele 11 facultăţi se face cu un singur dosar şi o singură taxă de admitere.

Totodată, spre deosebire de anii anteriori, conducerea universităţii a decis îmbunătăţirea acestui proces în urma feedbackului primit de la cadre didactice şi foşti candidaţi, actuali studenţi.

În acest an, sesiunea de admintere de vară se va desfăşura în perioada 12 iulie - 2 august, în timp ce sesiunea de toamnă va fi desfăşurată în perioada 6 - 24 septembrie. Procesul de admitere va avea loc integral online, însă pentru cei care nu au acces la o conexiune stabilă de internet vor exista centre pentru înscriere la faţa locului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

Alex VASILIU

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.