Mai multe locuri la admitere şi doctorat, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Mai multe locuri la admitere şi doctorat, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“

GALERIE
tuiasi
  • tuiasi
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ Iaşi (TUIASI) va scoate la concurs la admiterea din acest an 400 de locuri pentru studenţii români de pretudindeni, 63% dintre acestea fiind locuri cu bursă.

Astfel, Politehnica ieşeană va avea în acest an, pentru studiile universitare de licenţă, 211 locuri cu bursă şi 100 fără bursă, pentru studiile universitare de master sunt 38 cu bursă şi 50 fără, iar pentru studiile de doctorat există un loc fără plata taxelor de şcolarizare cu bursă, iar două fără. Locurile alocate de către Ministerul Educaţiei nu au fost încă distribuite către cele 11 facultăţi, urmând ca acest lucru să fie decis de către Consiliul de Administraţie al TUIASI, la propunerea rectorului.

Reamintim că Ministerul Educaţiei a transmis în urmă cu aproximativ o săptămână către Politehnica ieşeană numărul de locuri la admitere pentru următorul an universitar. Astfel, TUIASI va scoate la concurs 2.400 de locuri pentru licenţă, 1.600 de locuri la master şi 130 la doctorat, dintre care 64 cu bursă şi 66 fără bursă. Şi în acest caz, spre deosebire de anul anterior, sunt mai multe locuri la licenţă şi la doctorat.

În ceea ce priveşte metodologia de admitere, aceasta a fost aprobată încă din luna ianuarie de către Senatul TUIASI, urmând să se implementeze acelaşi sistem introdus în 2017 prin care înscrierea la cele 11 facultăţi se face cu un singur dosar şi o singură taxă de admitere.

Totodată, spre deosebire de anii anteriori, conducerea universităţii a decis îmbunătăţirea acestui proces în urma feedbackului primit de la cadre didactice şi foşti candidaţi, actuali studenţi.

În acest an, sesiunea de admintere de vară se va desfăşura în perioada 12 iulie - 2 august, în timp ce sesiunea de toamnă va fi desfăşurată în perioada 6 - 24 septembrie. Procesul de admitere va avea loc integral online, însă pentru cei care nu au acces la o conexiune stabilă de internet vor exista centre pentru înscriere la faţa locului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.