anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Mai mulţi bani pentru medicii stomatologi aflaţi în contract cu CJAS

GALERIE
medic stomatolog
 • medic stomatolog
- +

Începând din luna mai, bugetul alocat furnizorilor de servicii de medicină dentară care se află în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi s-a dublat. 

Astfel, suma contractată a crescut de la 2.000 de lei lunar la 4.000 de lei pentru un medic specialist din mediul urban. În funcţie de gradul profesional şi mediul unde activează medicii dentişti, se aplică şi anumite sporuri la suma alocată prin contract. De exemplu, pentru un medic specialist dintr-un oraş, suma orientativă alocată este de 4.000 de lei pe lună, iar pentru un medic specialist dintr-un sat suma alocată este 6.000 de lei pe lună. Pentru medicul dentist fără grad profesional care profesează într-un oraş, suma orientativă este de 3.200 lei/lună, iar pentru medicul dentist fără grad profesional din zona rurală este de 4.800 lei/lună.

Pentru medicii primari de medicină dentară din zona urbană este alocată o sumă de 4.800 de lei pe lună, iar pentru cei din zona rurală - 7.200 de lei pe lună. "Menţionăm faptul că pachetul de servicii medicale de bază în asistenţa medicală dentară cuprinde 25 de acte terapeutice care sunt afişate atât la cabinetele medicale aflate în contract cu CAS Iaşi cât şi pe website-ul www.cjasis.ro la Secţiunea - Pachete de servicii medicale şi tarife decontate de CNAS/Servicii medicale pe tipuri de asistenţă medicală/Medicină dentară", au precizat reprezentanţii CJAS Iaşi.

Aceştia mai spun că numărul furnizorilor de medicină dentară cu care se află în contract este în creştere faţă de perioada anterioară şi a ajuns la 248. Numărul medicilor stomatologi titulari care desfăşoară activitate la aceşti furnizori a ajuns la 613, din care 394 medici sunt în mediul urban şi 219 în mediul rural. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.