Mai mulţi medici rezidenţi la Spitalul „Sf. Maria“ şi Maternitatea „Cuza-Vodă“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 17.04.2021

Mai mulţi medici rezidenţi la Spitalul „Sf. Maria“ şi Maternitatea „Cuza-Vodă“

GALERIE
Medici rezidenti
  • Medici rezidenti
- +

Spitalul de Copii „Sf. Maria“ a adus anul acesta modificări asupra statului de funcţii, fiind suplimentate cu 18 posturi locurile rezervate pentru medicii rezidenţi, de la 113 posturi fiind aprobate 131, precum şi un post de asistent medical pentru medicina muncii. De asemenea, a fost modificată şi structura de personal de la staţia de hemodializă, fiind introduse în schemă noi posturi. Astfel, noua structură a spitalului prevede 1.551 de posturi, cu 23 mai multe comparativ cu anul trecut. 

Conducerea unităţii explică totuşi că nu este vorba de angajări noi, ci doar despre transformarea unor posturi, fără să existe vreun impact bugetar asupra spitalului. „Numărul de rezidenţi a fost suplimentat pentru că depinde de cifra de şcolarizare anuală, sunt oricum plătiţi prin Ministerul Sănătăţii, nu din bugetul propriu. În rest este vorba despre nişte cerinţe legislative referitoare la staţia de hemodializă, care impun o anumită structură de personal, cu inginer electronist, bioinginer, asistent medical. Când vom avea bugetul necesar vom face angajări propriu-zise, dar mai întâi ele trebuie să existe, trebuie să respectăm legea“, a explicat dr. Radu Terinte, managerul unităţii medicale. Schimbări se înregistrează şi în statul de funcţii de la Maternitatea „Cuza Vodă“ pentru medicii rezidenţi de aici vor fi disponibile 90 de posturi, cu 13 mai multe decât anul trecut. De asemenea, statul de funcţii a fost suplimentat cu zece posturi de asistenţi medicali, un bioinginer, un psiholog, un director administrativ şi un şofer, fiind o creştere de la 726 la 754 de persoane. 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.