Mai răsare un bloc între case, în zona Smârdan - Moldova. Protestele riveranilor, ignorate de Primărie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Mai răsare un bloc între case, în zona Smârdan - Moldova. Protestele riveranilor, ignorate de Primărie

GALERIE
bloc intre case Moldova Smardan protest vecini
  • bloc intre case Moldova Smardan protest vecini
- +

Un cunoscut dezvoltator imobiliar primeşte aprobarea Primăriei pentru a construi un bloc în zonă, în ciuda protestelor vehemente ale riveranilor 

Un nou bloc într-o zonă preponderent de case este pe punctul de a fi aprobat la nivelul mu­nicipalităţii. Investitorul este un cunoscut dezvoltator din oraş, Cristinel Niculiţă, iar amplasamentul este situat pe strada Moldovei, în zona delimitată de străzile Seşan - Smârdan - Melodiei. În ultimii ani, mai multe blocuri, cu un regim mare de înălţime, au fost construite în acest perimetru, în contextul în care zona este ocupată în special de case cu unul sau două etaje.

Niculiţă are în aprobare construirea blocului încă de la mijlocul anului 2014, dar sesizările ve­cinilor au întârziat implementarea lui. Într-o primă fază, Niculiţă a propus un bloc cu şase etaje, suprafaţa pe care o are la dispoziţie investitorul fiind de 541 mp. „Vecinii au transmis sesizări comune în care prezintă obiecţiuni referitoare la regimul de înălţime propus şi la amplasarea unei construcţii cu locuinţe colective care aglomerează zona existentă de case cu regim de înălţime preponderent parter (parter ^ etaj)“, se arată într-un raport al Serviciului Urbanism al municipalităţii, publicat pe site-ul Primăriei. 

Potrivit sursei citate, investitorul a răspuns punc­tual la sesizări, completând dosarul cu noi documente de avizare, dar şi cu o propunere nouă faţă de cea precedentă, respectiv un bloc cu patru etaje cu o înălţime ma­ximă de 15 metri faţă de un bloc cu şase etaje (21 metri) cum era anterior. Însă nici această pro­punere nu a fost pe placul vecinilor, ca­re au solicitat ma­ximum două etaje pentru bloc. În aprilie 2016, Niculiţă a pre­zintat o variantă finală în care a păstrat regimul de înălţime P^4E. 

„Diferenţa de înălţime nu depăseşte mai mult de două niveluri clădirile imediat învecinate, amplasate alăturat, (...) se încadrează în prevederile art. 31 din HG(R) 525/1996 (Regulamentul general de urbanism, n.r.)“, se precizează în raport. Totodată, spun reprezentanţii Primăriei, au fost dispuse şi alte măsuri: parterul să aibă destinaţia exclusiv pentru parcări, spre proprietatea unui vecin să fie perete calcan sau perete cu ferestre din cărămizi de sticlă exclusiv pentru casa scării, aleile, trotuarele şi racordurile vor fi amenajate în limitele terenului privat, precum şi lărgirea unei străzi din apro­piere (Cometei) cu o suprafaţă de 73 mp din terenul beneficiarului. În raport, oficialii mu­nicipalităţii mai arată că, faţă de strada Moldovei, înălţimea blocului (15 metri) „nu de­păşeşte distanţa măsurată, pe orizontală, din orice punct al clădirii faţă de cel mai apropriat punct al aliniamentului opus“. 

Odată cu publicarea raportului de informare, proiectul lui Niculiţă din străzile Moldovei - Cometei intră în linie dreaptă, urmând ca, într-o viitoare şe­dinţă a Consiliului Local, să fie supus aprobării consilierilor locali.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.