Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Mai rău nu se putea pentru clujeni

GALERIE
@@@sevilla-echipă
  • @@@sevilla-echipă
- +

 

CFR Cluj va întâlni în şaisprezecimile Ligii Europa pe FC Sevilla, favorita numărul 1 a preliminariilor, clasată a treia în LaLiga şi specialistă a competiţiei

Calificată în primavara europeană, CFR Cluj se va duela cu 16-imile Europa League cu Sevilla. Partida tur va avea loc la 20 februarie, în Gruia, iar returul la 27 februarie pe stadionul Ramón Sánchez Pizjuán, cel pe care în mai 1986, Steaua câştiga prestigiosul trofeu al Cupei Campionilor Europeni.

Sevilla a încheiat pe primul loc grupa A din Europa League, din care au mai făcut parte APOEL Nikosia, Qarabag(Azerbaoidjan) şi Dudelange (Luxemburg). Formaţia spaniolă a înregistrat cinci victorii şi un eşec, marcând 14 goluri şi primind doar trei. În campionatul din Spania, echipa pregătită de Julen Lopetegui se află pe locul al treilea, cu 31 de puncte, în spatele celor de la Barcelona şi Real Madrid, ambele cu 35 de puncte şi câte un meci mai puţin. Sevilla a câştigat Europa League de trei ori consecutiv, în sezoanele 2013/2014, 2014/2015 şi 2015/2016. De asemenea, formaţia spaniolă a mai câştigat Cupa UEFA de două ori, în sezoanele 2005/2006 şi 2006/2007, deţinând recordul celei de-a doua competiţii europene, cu cinci victorii. În clasamentul coeficienţilor, Sevilla se află pe locul 11, înaintea unor formaţii precum Tottenham şi Borussia.

O echipă românească a eliminat Sevilla!

Amintirile recente ne developează şase meciuri dintre echipele româneşti şi FC Sevilla. Singura victorie a realizat-o Unirea Urziceni, în acel epic traseu din Liga Campionilor, ci Dan Petrescu la timonă. Unirea a câştigat în 2009 cu 1-0 (autogol Dragutinovic) şi a pierdut cu 0-2 la Sevilla. În rest, Steaua a jucat de patru ori în 2006, în optimile Cupei UEFA (0-2,0-1) şi, apoi, în grupele Ligii Campionilor (0-2, 1-2). Nici tradiţia, nu e cu noi şi totuşi....

În 1966 o echipă românească a eliminat formaţia andaluză, care era şi atunci una dintre fruntaşele campionatului spaniol. Competiţia era Cupa Europeană a Târgurilor, precursoarea Cupei UEFA, iar echipa românească se numea Dinamo Piteşti, la care strălucea în teren regretatul Nicolae Dobrin şi în poartă aproape uitatul Narcis Coman, echipa care în sezonul viitor va lua numele FC Argeş. În Trivale, argeşenii s-au distrat cu Sevilla, după cum spuneau cronicarii vremii (pe atunci, TVR nu putea transmite de la Piteşti). Scor 2-0, goluri C.Radu şi Nagy, iar la Sevilla a fost 2-2, după ce Dinamo conducea cu 2-1, goluri marcate de Nagy şi Prepurgel.

Lotul FC Sevilla

Portari: Vacek (ceh), Bono (marocan), Javi Diaz

Fundaşi: Sergi Gomez, Carriço (portughez), Koundé (francez), Diego Carlos (brazilian), Jesus Navas, Escudero, Reguilom

Mijlocaşi: Ocampos, Banega, Vazquez (argentinieni), Rony Lopez (potughez), Gudelj (sârb), Fernando (brazilian), Pozo, O.Torres, Jordan.

Atacanţi: Dabbur (israelian), L.de Jong (olandez), Nolito, Munir, Gil

Antrenor: Julen Lopetegui: Este o echipă care doreşte să facă un salt la nivel internaţional şi care a făcut o bună investiţie. Ne va pune în dificultate, cu siguranţă”,

 

Meciurile din 16-imi: Wolverhampton – Espanyol Barcelona, Sporting Lisabona – Istanbul Başakşehir, Getafe – Ajax Amsterdam, Bayer Leverkusen – FC Porto, FC Copenhaga – Celtic Glasgow, Apoel Nikosia – FC Basel, CFR Cluj – FC Sevilla, Olympiakos Pireu – Arsenal, AZ Alkmaar – Linzer ASK, FC Bruges – Manchester United, Ludogoreţ Razgrad – Inter Milano, Eintracht Frankfurt – FC Salzburg, Şahtar Doneţk – Benfica, Wolfsburg – Malmö FF, AS Roma – KAA Gent, Glasgow Ranger – Sporting Braga.

 

Ce spun clujenii

Dan Petrescu (antrenor): „De data aceasta, chiar suntem supăraţi. Suntem mai dezamăgiţi decât am fost până acum. Am ajuns să jucăm cu cea mai titrată echipă din această competiţie. E o echipă care tratează foarte bine această competiţie. Aş fi vrut Malmo, Linz, Basel sau Espanyol, dacă tot e să vorbim de o echipă din Spania. E extraordinar ce am realizat până acum, am făcut 12 puncte într-o grupă infernală. Ajungând aici, normal că ne doream să avansăm cât mai mult”.

Bogdan Mara (director sportiv): „E clar, Sevilla e cea mai titrată în această competiţie. Tratează foarte serios această competiţie şi au câştigat de cinci ori în ultimii ani. Când găseşti câte un monstru din ăsta, e cam greu. Sincer, erau cinci, şase, şapte echipe mai accesibile pe care le doream, gen Malmo, Basel, Instanbul Başakşehir. Dacă era o echipă spaniolă, mi-aş fi dorit Espanyol, o echipă care nu pune accent pe această competiţie, ci probleme în campionat. Puteau fi şi Manchester United, Inter, care se concentrează pe campionat”

Marius Bilaşco (manager sportiv): „Nu suntem mulţumiţi cu acest adversar. E adevărat că Dan Petrescu a reuşit performanţe incredibile aici la club, dar asta nu ne face să privim cu optimism aceste meciuri. Trebuie să recunoaştem, suntem inferiori şi avem şanse mici de a merge mai departe. E bine măcar că suporterii au început să sune la club şi să se intereseze de bilete pentru meciul cu Sevilla”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri