Mai sunt 20 de locuri pe lista copiilor care vor fi operaţi pe cord
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Mai sunt 20 de locuri pe lista copiilor care vor fi operaţi pe cord

GALERIE
transplant Foto amfms.ro
  • transplant Foto amfms.ro
- +

Specialiştii în chirurgie pediatrică sunt în căutarea a 20 de copii cu probleme cardiace care să fie operaţi gratuit în proiectul “100 de inimi pentru 100 de copii”. 

Programul este unul de formare profesională în domeniul cardiologiei pediatrice, unde 75 de medici şi 160 de asistenţi medicali vor urma cursuri de specializare în acest domeniu. Cu această ocazie, 100 de copii cu malformaţii cardiace vor beneficia de tratament chirurgical până în luna decembrie a acestui an.

“În cadrul acestui proiect au fost deja identificaţi 80 de copii ce urmează să fie operaţi. Mai avem încă 20 care probabil vor fi strânşi în următoarele două, trei luni. Primul copil probabil va fi operat în luna iulie, începutul lui august. Sunt câteva cazuri de tetralogie Fallot care trebuie să fie operate, cazuri de canal atrio-ventricular”, a precizat dr. Alina Luca, şefa secţiei de Cardiologie Pediatrică din cadrul Spitalului “Sfânta Maria” din Iaşi.

Organizatorii proiectului spun că pentru a găsi cei 20 de copii care să fie operaţi, se vor distribui pliante în toată regiunea Moldovei, în cadrul unei campanii de conştientizare. Copii care vor face parte din acest program vor fi operaţi atât de medici români cât şi de medici din străinătate. “Expertii străini vin la sfârşitul lunii iunie, 24 - 26 iunie, vor ţine un curs teoretic de chirurgie pediatrică şi sunt experţi din Italia. Apoi, o parte dintre copiii aflaţi în evidenţă o să fie operaţi. Vom avea experţi şi din Polonia”, a spus Mihaela Tomaziu Todosia, managerul proiectului.

Programul “100 de inimi pentru 100 de copii” are ca scop înfiinţarea unei secţii de chirurgie pediatrică la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, ce va dotată cu echipamente de 500.000 de euro. Ea va fi de altfel şi singura secţie de acest fel din regiunea Moldovei. Nevoia unei asemenea secţii este mare, mai ales că în România se nasc anual 1.000 de copii cu malformaţii cardiace şi doar 300-350 pot fi operaţi în ţară. Anual, la Clinica de Cardiologie la Spitalul de Copii sunt consultaţi în jur de 5.000 de copii. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cosmin PAȘCA

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cine visează că pensiile speciale vor fi anihilate în următorul mandat legislativ ar face bine să arunce o privire pe programele de guvernare ale principalelor formaţiuni şi să caute cine promite reformarea Curţii Constituţionale.

Filmuletul zilei

opinii

Tratamente complementare

Codrin Liviu CUȚITARU

Tratamente complementare

Ascultam, cu respiraţia tăiată, relatarea de film horror a profesorului. „Ei bine”, a strigat el, declanşându-ne tresăriri spasmodice (doamna din Bucureşti l-a stropit chiar pe fostul doctorand, pe faţă, cu şampania sărită din paharul ei), „era una şi aceeaşi semnătură: Dr. Costel Fălcuţă Frontală! Aşa mi-a venit ideea salvatoare, vindecătoare! Eu sunt Prof. dr. Romeo Prăjanie! Acasă, Prof. Romeo ţine regim feroce, la şcoală, Dr. Prăjanie bea de stinge! Încă un scotch la băiatu’!”

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

În seria ce debutează astăzi vă voi prezenta o parte dintre opiniile asociaţiei Mişcarea pentru dezvoltarea Moldovei vis-à-vis de lista de proiecte propuse de către autorităţile centrale, într-o manieră deloc transparentă. Menţionez că nu este vorba de un text oficial al asociaţiei.

Despre riscuri (financiare)

Alin ANDRIEȘ

Despre riscuri (financiare)

În contextul pandemiei de COVID-19 auzim tot mai des vorbindu-se despre riscurile la care suntem expuşi şi necesitatea de a gestiona aceste riscuri. Dar pentru a putea gestiona riscul este necesar să înţelegem ce reprezintă riscul în general. Riscul poate fi definit ca un eveniment incert, dar posibil, care ar putea provoca anumite pierderi. 

pulspulspuls

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

De parcă nu îi era destulă pe cap beleaua cu alegerile şi campania, taman acum când e tot mai acuzat prin partid că nu poate mobiliza premarii ca să scoată lumea la vot, cică şeful de filială nea Măricel are bătăi de cap şi cu o altă problemă care arde, tot zilele astea. 

Caricatura zilei

BakeNews

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.