Mai sunt 20 de locuri pe lista copiilor care vor fi operaţi pe cord
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Mai sunt 20 de locuri pe lista copiilor care vor fi operaţi pe cord

GALERIE
transplant Foto amfms.ro
  • transplant Foto amfms.ro
- +

Specialiştii în chirurgie pediatrică sunt în căutarea a 20 de copii cu probleme cardiace care să fie operaţi gratuit în proiectul “100 de inimi pentru 100 de copii”. 

Programul este unul de formare profesională în domeniul cardiologiei pediatrice, unde 75 de medici şi 160 de asistenţi medicali vor urma cursuri de specializare în acest domeniu. Cu această ocazie, 100 de copii cu malformaţii cardiace vor beneficia de tratament chirurgical până în luna decembrie a acestui an.

“În cadrul acestui proiect au fost deja identificaţi 80 de copii ce urmează să fie operaţi. Mai avem încă 20 care probabil vor fi strânşi în următoarele două, trei luni. Primul copil probabil va fi operat în luna iulie, începutul lui august. Sunt câteva cazuri de tetralogie Fallot care trebuie să fie operate, cazuri de canal atrio-ventricular”, a precizat dr. Alina Luca, şefa secţiei de Cardiologie Pediatrică din cadrul Spitalului “Sfânta Maria” din Iaşi.

Organizatorii proiectului spun că pentru a găsi cei 20 de copii care să fie operaţi, se vor distribui pliante în toată regiunea Moldovei, în cadrul unei campanii de conştientizare. Copii care vor face parte din acest program vor fi operaţi atât de medici români cât şi de medici din străinătate. “Expertii străini vin la sfârşitul lunii iunie, 24 - 26 iunie, vor ţine un curs teoretic de chirurgie pediatrică şi sunt experţi din Italia. Apoi, o parte dintre copiii aflaţi în evidenţă o să fie operaţi. Vom avea experţi şi din Polonia”, a spus Mihaela Tomaziu Todosia, managerul proiectului.

Programul “100 de inimi pentru 100 de copii” are ca scop înfiinţarea unei secţii de chirurgie pediatrică la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, ce va dotată cu echipamente de 500.000 de euro. Ea va fi de altfel şi singura secţie de acest fel din regiunea Moldovei. Nevoia unei asemenea secţii este mare, mai ales că în România se nasc anual 1.000 de copii cu malformaţii cardiace şi doar 300-350 pot fi operaţi în ţară. Anual, la Clinica de Cardiologie la Spitalul de Copii sunt consultaţi în jur de 5.000 de copii. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.