anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Mai sunt doar câteva zile de inscrieri la cursurile intensive de vara ale Institutului Francez Iasi

GALERIE
Institutul Francez Iasi
 • Institutul Francez Iasi
- +

Inscrierile la cursurile de vara destinate atat copiilor, cat si adolescentilor si adultilor vor avea loc pana luni, 30 iunie 2014.

Institutul Francez Iasi organizeaza in perioada 30 iunie-25 iulie 2014 cursuri de vara, astfel:

I. CURSURI INTENSIVE DE LIMBA FRANCEZA PENTRU COPII SI ADOLESCENTI
Cautati o activitate placuta si utila pentru vacanta copilului dumneavoastra? V-ati gandit ca una dintre cele mai bune investitii pentru copilul dumneavoastra este invatarea limbilor straine? Va asteptam pentru a va conduce copilul intr-o lume de poveste.

I.a. Clubul de vacanta
Cursurile sunt adaptate publicului tanar, pe paliere de varsta, si propun un mod de lucru interactiv si agreabil. Elevii sunt incurajati sa-si valideze competentele, obtinand o diploma internationala DELF (DELF Prim, pentru ciclul primar, si DELF Junior, pentru gimnaziu).

Cursurile intensive de vara pentru cei mici cuprind ateliere tematice si activitati ludice: teatru de marionete construite chiar de copii, cantece, ghicitori, jocuri in limba franceza.

Structura: 3 saptamani, zilnic cate 2 ore, incepand de pe 1 iulie

- grupa 4-6 ani, de la ora 11.00 la ora 13.00 (in fiecare zi, de luni pana vineri)

- grupa 9-11 ani, de la ora 09.00 la ora 11.00 (de luni pana vineri, timp de trei saptamani).

Loc de desfasurare: Caravana Institutului Francez Iasi/Bibliobus des enfants, autobuz special utilat pentru a-i primi pe prichindei si a-i conduce in aventura vacantei de vara „à la française”!

I.b Modul intensiv (iunie-octombrie) de pregatire a examenelor DELF Junior, sesiunea noiembrie 2014

Diplomele DELF sunt utile atat elevilor care doresc sa se inscrie la liceu in clase bilingve, elevilor de liceu care vor avea doua probe de limbi straine la bacalaureat (DELF-ul putand fi echivalat cu una dintre ele), cat si elevilor de gimnaziu, in contextul noilor reglementari ale Legii Educatiei: Portofoliului educational al elevului necesar la admiterea la liceu.

Valabile pe viata, diplomele DELF sunt recunoscute international, atat pentru studiile universitare in spatiul francofon, cat si in viitoarea cariera.

Structura : iunie-octombrie 2014

Loc de desfasurare: Colegiul National Iasi

I.c. Franceza pentru cei mici

Curs optional de initiere in limba franceza pentru gradinite (grupele mijlocie si mare), acreditat de Ministerul roman al Educatiei Nationale.

Inscrierile vor avea loc in gradinite pana la sfarsitul lunii iunie pentru anul scolar 2014-2015.

Structura: septembrie 2014-iunie 2015

Loc de desfasurare: gradinite din Iasi

II. CURSURI INTENSIVE DE LIMBA FRANCEZA PENTRU ADULTI

Un atu real pentru ocuparea unui loc de munca in Franta si in tarile francofone!

Institutul Francez Iasi este unicul centru de examene din zona Moldovei care elibereaza diplome si atestate de limba franceza recunoscute international. Cursurile oferite de IFI asigura cunostinte generale si specifice de limba, cultura si civilizatie franceza intr-un mediu placut si antrenant.

Cursantii au posibilitatea de a obtine atestate si diplome (DELF-DALF) care certifica utilizarea limbii franceze, in functie de nivel – A1, A2, B1, B2, C1, C2. Persoanele care doresc sa studieze in Franta sau sa emigreze in Canada pot sustine la IFI testele internationale TEF, e-TEF, TEFaQ, e-TEFaQ, e-TEF Canada.

Oferta de cursuri intensive are in vedere atat franceza generala, franceza afacerilor, franceza medicala, franceza pentru turism, cat si franceza juridica.

Structura: module intensive de 54 de ore, timp de 4 saptamani

- Nivelul A1 (54 de ore) va incepe miercuri 25 iunie, de la ora 18.00 (cate trei ore zilnic, de luni pana vineri).

- Nivelul A2 (54 de ore) va incepe pe 2 iulie, de la ora 18.00 (cate trei ore zilnic, de luni pana vineri).

- Nivelul B2 (54 de ore) va începe pe 2 iulie, de la ora 16h30, (cîte trei ore zilnic, de luni pîna vineri).

- Cursul intensiv de franceza medicala (54 de ore) are loc de luni pana vineri, cate trei ore, incepand cu ora 18.00.

Loc de desfasurare: Institutul Francez Iasi

Alte beneficii pentru cursantii Institutului francez Iasi:

- Abonament gratuit la Biblioteca multimedia a IFI pentru cursanti, pe durata cursului

- Reduceri de 10% pentru elevi, studenti si pensionari, membri ai aceleiasi familii, grupuri gata constituite (minimum 7 persoane)

- Posibilitate de plata prin Card

- Reduceri de 15% pentru posesorii de carduri ISIC, IYTC si ITIC

- Reducere pentru cursurile A1 + A2, B2, C1

- Prioritate in obtinerea de invitatii la evenimentele culturale ale IFI

Inscrierile la cursuri se fac la sediul IFI, de luni pana joi, de la 09.00 la 18.00, si vineri de la 09.00 la 16.00.

Inscrierile la urmatoarele examene DELF-DALF, sesiunea 8-9 noiembrie 2014, se fac pana pe sambata, 31 octombrie.

Pentru inscrieri si informatii suplimentare:
Tel.: 0232.267.637, 0788.437.485 sau 0769.056.203;
E-mail:
equipe.iasi@institutfrancais.ro;
Web:
www.institutfrancais.ro (pagina Iasi);
Direct la sediul IFI:
bd. Carol I nr. 26, Iasi (vizavi de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, langa Arhivele Nationale Iasi), in intervalul orar indicat mai sus.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Am fost la Gânju…

Nicolae TURTUREANU

Am fost la Gânju…

Un text „Sfâşietor - jurnalul unui artist care ştia că moare”, scris de Emilia Chiscop şi reluat de ZDI, după 20 de ani, mi l-a repanotat, pe simeza memoriei, pe redutabilul artist al penelului, Ioan Gânju. Mi-am amintit că şi eu „Am fost la Gânju”, dar cu încă vreo două decenii înainte, când „alte glasuri, alte încăperi” îşi etalau rezonanţele. Reiau, aici şi-acum, textul apărut la rubrica mea din ZDI, reprodus ulterior, sub genericul „Figuri. Legende”, în volumul „Cronice şi... anacronice” (Junimea, 2017).

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.