Mai tari ca Aquaman: românii cuceresc adâncurile piscinelor din staţiuni!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Mai tari ca Aquaman: românii cuceresc adâncurile piscinelor din staţiuni!

GALERIE
aquaman
  • aquaman
- +

Fiind aproape de jumătatea lunii iunie, fiind într-o perioadă de profunde relaxări după o perioadă de profunde restricţii şi fiind, totodată, într-o perioadă de vreme mai bună, după o perioadă de frig şi averse, mulţi compatrioţi au încercat deja marea cu sarea, plaja cu vraja, nisipul şi slipul; avem deja primele informaţii din ciclul "Litoral 2021":

* Turistul Marian Măciulie a avut o mică treabă şi a intrat în closetul de lângă piscina hotelului deschis încă de la sfârşitul lunii mai, closet făcut anume pentru nevoile celor care se bălăcesc în bazin. Din prima clipă, el a avut senzaţia că a intrat într-o casă părăsită, cu pânze de păianjen pe clanţele cabinelor şi pe robinetele duşurilor, aşadar se întreabă şi acum unde fac treaba mică turiştii din piscină.

* Turistul Aurel Pieliţă se află şi acum la mare, într-o staţiune; în paralel, el se află şi în stare de şoc, nu mai poate vorbi coerent, doar bâiguie silabe fără sens, cum ar fi "câh-câh, ca-ca-câh", nu mai poate mânca şi începe să tremure când vede o piscină. El a intrat în starea asta cu două zile în urmă, când a împrumutat ochelarii de scufundare ai copilului Petronel şi s-a băgat cu ei în bazin, să-şi caute bricheta scăpată în apă.

* Şi alţi compatrioţi au utilizat ochelarii de scufundare ai copiilor, dar au avut mai mult noroc decât Aurel: Romeo Cumătru, care îşi căuta în piscină ceasul, a găsit patru cutii de bere lăsate de altcineva la răcit, Benone Perciune, care voia să vadă pe sub apă fundul unei turiste, a găsit un crap viu, iar Tiberiu Tărăboi, care s-a scufundat fără vreun motiv anume, a descoperit pe fundul piscinei o bormaşină aproape nouă!

* Şi domnul Irinel Burete a apelat la trusa de scufundare a copilului său Mihăiţă, dar nu i-a luat ochelarii, ci tubul pentru respirat sub apă; el acum poate bea bere stând întins pe şezlong, fără să se mai ridice în capul oaselor. 

* Un alt turist inventiv şi descurcăreţ, Pandele Bătătură, a luat din trusa de scufundare a copilului Georgel labele de scafandru din cauciuc şi le foloseşte în fiecare seară, înainte de culcare, ca să pocnească şoarecii şi gândacii din odaia de hotel. 

* Sezonul estival se află la început, aşadar vom reveni!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.