Mâine are loc examenul de definitivat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Mâine are loc examenul de definitivat

GALERIE
examen
  • examen
- +

472 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine mâine, pe data de 18 iulie, examenul de definitivare în învăţământ, care se va desfăşura la Colegiul Naţional din Iaşi începând cu ora 10.00. Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a anunţat că accesul candidaţilor în centrul de examen se va face în intervalul 8.00 - 8.45 pe baza actului de identitate valabil, carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate sau, în lipsa acestuia, pe baza paşaportului în termen de valabilitate.

Candidaţii vor avea la dispoziţie 4 ore pentru redactarea tezei, în structura lucrării scrise subiectul de specialitate având o pondere de 60%, iar subiectul de metodică va avea o pondere de 30%. 10% din punctaj va fi acordat din oficiu. Comisia de examen va trebui să gestioneze 42 de subiecte diferite, la mai multe discipline. Cei mai mulţi candidaţi, 111, sunt înregistraţi la învăţământ preşcolar, în timp 17 discipline au câte un candidat înscris.Candidaţilor le-a fost evaluată activitatea didactică pe parcursul anului şcolar, în cadrul a două inspecţii de specialitate la clasă, dar au alcătuit şi un portofoliu personal profesional, care a fost la rândul său evaluat. Conform metodologiei, nota minimă necesară la inspecţiile şcolare şi la portofoliu este 8. Primele rezultate vor fi afişate pe data de 24 iulie. Tezele vor fi evaluate în centre de examen organizate de Ministerul Educaţiei la nivel naţional. Pentru promovarea examenului de definitivat media minimă este 8. 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.