Mâine la Operă: celebrul balet „Spargătorul de nuci“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Mâine la Operă: celebrul balet „Spargătorul de nuci“

GALERIE
spargatorul de nuci
  • spargatorul de nuci
- +

Celebrul balet al lui Piotr Ilici Ceaikovski, „Spargătorul de nuci“, va putea fi urmărit mâine seară la Opera Naţională din Iaşi. Spectacolul se va juca în Sala mare de spectacole de la ora 18.30, iubitorii artei spectacolului având ocazia să urmărească programul pregătit de baletul şi orchestra Operei ieşene, sub bagheta dirijorului Ciprian Teodoraşcu, în regia şi coregrafia artistei emerite Ileana Iliescu şi scenografia Adrianei Urmuzescu. 

Din distribuţie, rolul Spărgătorul de nuci va fi interpretat de Bogdan Cănilă, Clara va fi jucată de Viviana Olaru, rolul Drosselmayer va fi însufleţit de Cătălin Ailiesei, iar Prinţesa fondantelor va fi interpretată de Cristina Dijmaru. Prinţul fondantelor va fi Ovidiu Matei Iancu, Regele motanilor va fi interpretat de Elvis Gache, iar Fritz-Fratele Clarei de către Hirohito Ikeuchi. Premiera spectacolului a avut loc la Teatrul Imperial Mariinski, Sankt Petersburg în data de 6 decembrie 1892. A fost transpus cu succes de-a lungul timpului în balet pe gheaţă, film artistic, desen animat ori carte ilustrată. Spectacolul are la bază basmul omonim semnat de Alexandre Dumas. Spectacolul durează până la 20.30 şi are o pauză. Preţul unui bilet variază între 20 şi 80 de lei, în funcţie de aşezarea în sală. Biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia Operei, situată în foaier, dar şi online, de pe site-ul Operei. Accesul în sală al copiilor sub 7 ani este interzis.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.