anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Majoritatea balastierelor de pe Siret şi Moldova, ilegale? Au fost verificate

GALERIE
balastiera
  • balastiera
- +

Asta arată datele preliminare dinaintea centralizării unui control încrucişat realizat de nouă instituţii pe malurile acestor râuri.

Prefectura inventariază balastierele de pe malul râurilor Siret şi Moldova. Comisia mixtă constituită din ordinul Prefecturii în urmă cu două săptămâni şi-a finalizat activitatea, în cursul acestei săptămâni fiind aşteptate rezultatele finale ale controalelor.

„Am primit rapoartele de la fiecare instituţie în parte. Fiecare şi-a făcut treaba şi a făcut controale pe felia sa. Au fost constatate unele nereguli şi s-au aplicat amenzile şi măsurile de corectare impuse. Acum se lucrează la centralizarea ra­poartelor. În două, trei zile vom putea face publice rezultatele“, a declarat prefectul Dan Cârlan.

Din comisia mixtă de control au făcut parte reprezentanţi ai Prefecturii, Inspec­toratului de Poliţie Judeţean, Administraţiei Bazinale a Apelor, Agenţiei de Protecţie a Mediului, Gărzii de Mediu, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Direcţiei Regionale a Finanţelor, Inspec­toratului Te­ritorial de Muncă şi Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor.

Comisia a fost constituită pentru a împiedica exploatarea necorespunzătoare a materialelor de construcţii, care poate afecta albiile râurilor.

Conform aprecierii subprefectului Bogdan Abalaşi, din 30 de puncte de exploatare a balastului din vestul judeţului, doar câteva ar avea autorizaţiile de mediu conforme.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

Cosmin PAȘCA

Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

Campania de racolări declanşată de liberali înseamnă în primul rând o umilinţă pentru propriul electorat şi activul de partid. E o palmă pe obrazul acelor liberali (mulţi, puţini?) care s-au luptat în ultimii patru ani cu „ciuma roşie” pe uliţa satului, care şi-au pierdut patru ani din viaţă crezănd că PNL trebuie să facă opoziţie.

Filmuletul zilei

opinii

Savanţii zilelor din urmă

Codrin Liviu CUȚITARU

Savanţii zilelor din urmă

„Dragul meu, adevărul este chiar cel comunicat de hârţogarii academici: mi-am mistificat activitatea de cercetare, aşa-zisele informaţii epocale, savantlâcul, biografia, tot! Existenţa mea e o farsă de la A la Z. Nu puteam să mor cu minciuna în spate! Mă bucur că accidentul deconspirării s-a petrecut înainte de ieşirea din sistem. Nu vor fi consecinţe punitive, iar eu, în sfârşit, voi savura câţiva ani de sinceritate....”

Iaşul vrea tren urban! (II)

George ŢURCĂNAŞU

Iaşul vrea tren urban! (II)

În ciuda dorinţei autorităţilor locale ale aglomeraţiilor urbane importante ale României, fără o descentralizare reală punerea în practică a proiectelor de trenuri urbane e extrem de dificilă. Atâta vreme cât tot ce ţine de infrastructura de transport feroviar se decide la Ministerul Transporturilor şi autorităţile locale sau judeţene nu pot contacta după nevoile lor transportul feroviar, lucrurile se vor mişca foarte greu. 

De la moară la războiul de ţesut

Bogdan ILIESCU

De la moară la războiul de ţesut

„Obstacolele sunt acele lucruri groaznice pe care le vezi când îţi iei ochii de la ţelul tău.” Henry Ford

pulspulspuls

Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.