anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Mălai, caşcaval şi alte bunătăţi fripte la reşoul de trei optzeci

GALERIE
puls
 • puls
- +

Haideţi pe astăzi să vă spunem una din cele mai tari şuşanele care se vântură zilele astea, la vremuri de pandemie accelerată, printre membrii cei divizaţi în două ai partidoiului ieşean, stimaţi telespectatori!

Cică despre băiatul ăla şef peste sforile, curmeiele, dar mai ales firele de doi douăzeci, sau, la nevoie, trifazat pe trei optzeci, ei bine, despre el prin filială lumea bârfeşte că are o metodă tare originală de a aduna mălai, caşcaval sau dintr-astea bune la vremuri rele.

Fireşte, mălai alb pentru zile negre, atât pentru viitoarele campanii, dar şi pentru sufleţelul lui, că şi acela zice-se că ar fi mai încăpător decât două buzunare de popă adunate laolaltă. Iar metoda, ce să spunem, originală de tot, dar una la mustaţă, pe mână cu amicii şantajişti, ştiţi voi care!

Aşadar, colegii acestuia zic că băiatul, cu fire lungi împământate discret la comiţiile de urbanism şi de la palatul cel roznovan, dar şi de la casa cu pătrate, pe unde de altfel a trecut şi el la vremea lui, are mereu informaţii despre toate proiectele mari sau mijlocii care trec prin zonă şi care au nevoie ba de una, ba de alta, că doar ştiţi voi cum este cu astea: niciodată nu e totul ok, ba dimpotrivă. ce face mai departe?

ia’n cetiţi domniile voastre şi în pulsuleţul următor!

Iată cum se aprinde şi beculeţul!

Aşadar băiatul de care vorbeam conectează apoi firul pe fază la comiţii, pune nul de la el, că are mult, şi trage de acolo copii după dosarele celor care pot fi curentaţi la doi douăzeci sau peste, le trimite pe reţeaua de joasă tensiune la amicii şantajişti, care imediat sar în sus acolo, punându-l pe client la zid de zici c-a omul a jefuit premăria, nu alta.

A doua zi, zice-se, are loc negocierea, şi cică de cele mai multe ori se bate palma, scandalul este pus la sertar, şi totul se reia de la capăt, cu alt client servit de băiat prin reţeaua de joasă tensiune. La final de săptămână, zice-se, mălaiul şi caşcavalul adunat prin metoda asta a câmpului electric combinată cu cea a mâinii stângi se împarte perfect în două, precum nulul şi faza în reţea.

Ei, acuma vedeţi că, fiind curent din belşug, vi s-a aprins beculeţul?

Iacătă-l şi pe Ceafă lată!

Şi dacă tot vorbim de amiciţia de mai sus, haideţi să vă mai spunem una despre un alt amic de-al lor: cel de la avioane. Spune acest ceafă lată, într-o declaraţie recentă, că, zice, „nu stau eu în genunchi în faţa unei firme private”.

Cu referire la o anume investiţie babană acolo, evident. Bă băiatule, dacă e nevoie şi e legal, chiar stai, că de aia te ţinem noi contribuabilii în funcţia aia mare pe bani mulţi din buzunar: sa faci tot ce trebuie ca să meargă treaba, nu să fii tu cocoş acolo pe banii noştri. Pentru asta, hai ‘napoi acasă, ca să nu mai confunzi regia publică cu sufrageria! Bun, acuma pe loc repaus!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.