anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

Mălaiul electoral al partidoiului ieşean, pus deja deoparte

GALERIE
puls
 • puls
- +

Dacă până de curând se tot zvonea prin partidoiul ieşean că existau anumite îngrijorări legate de lipsa surselor de finanţare pentru campania de la alegerile parlamentare din iarnă în tabăra Chir Nica, faţă de tabăra Castanciu unde mălaiul nu pare a fi problemă, ba chiar dă pe-afară, cică de curând aceste îngrijorări s-ar mai fi estompat. 

Asta după ce, zice-se, prin partidoiul ieşean circulă deja informaţiuni cum că premarele va avea mălai suficient pentru rezbelul electoral, promis, zice-se, de sforarul imobiliar Bow K., conţilier local pus de Chir Nica strategic taman în capul mesei cu bucate, adicătelea în comiţia de urbanism a urbei.

Mai spun gurile rele că acesta s-ar fi lăudat că i-ar fi dat deja toate asigurările lui Chir Nica că îi va oferi în campanie tot ce are nevoie, aşa încât acesta să nu-şi mai facă obligaţii la alţi sponsori de partid şi de stat. Stăm acuma drept şi ne gândim strâmb: oare sforarul Bow K. se va mulţumi la schimb doar cu sforile din comiţia cu pricina din conţilul local? Sau va vrea şi vreun curmei sau două la Bucale, pe listele de dipotaţi? Întrebăm, nu dăm cu parul...

Cât mai costă la Iaşi duşul la teve, în derect?

Dom'le, am văzut şi am suportat multe la viaţa noastră de gazetari de Bahlui cu ştate vechi în câmpul muncii, dar uneori parcă aşa ne vine a trânti cuşma de duşumea sau basca de bătătură de să le sară scăfârlia sau ciucurele, nu alta, când vezi atâta nesimţire la unele personagii despre care, până mai ieri, credeam că sunt adevărate monumente de bun simţ şi de decenţă.

Cam aiasta am simţitără noi alaltăseară, stimaţi telespectatori, când am văzut la o tembeliziune locală, la emisiunea ciobotărească a unui personagiu literat de la care parcă aveam mai multe pretenţii, cum dădea lecţii de morală în derect la tot boborul ieşean un anume vniversitar filosof, Petrea Viciul pe numele lui, despre care tocmai s-a aflat că-şi şantaja sexual studentele pentru note mari.

Nu ştim cât o fi costat duşul ăsta de spălat în derect, dacă preţul e la legătură sau la bucată, mai ales că personagiul nu-i un obişnuit al emisiunilor teve locale, ca să fie o scuză, dar altceva ştim sigur: bleah, ura şi la gară... Apropo: oare n-ar merita personagiul pus pe vreo listă de candidaturi, la toamnă? Că, ne pare, cam are stofă de politician.

Surpriza toamnei în politichie

Păzea, stimaţi cetitori: prin Bucale umbă zvonul, dat ca sigur, că Ciol Loş s-ar fi decis şi cică va intra în ring, la alegerile din toamnă, ca locomotivă pentru un anume partid. Spun zvonurile că e vorba de partidul Salvaţi..., al lui Cucuşor Dan. Staţi însă puţin şi nu mânaţi, căci toată treaba nu se face de capul ei, ci, zice-se, având acceptul tacit al lui Jo Hanis, carele vrea să aibă şi el o jucărie politică de ajutor pentru leberali, cum are şi partidoiul lui Drac Nea în ALDE-ul lui Moliceanu. De ce atacă aşa de furibund Drac Nea guvernul lui Ciol Loş în ultima vreme? Ei, vedeţi că se leagă maioneza...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Mistica secretului

Alexandru CĂLINESCU

Mistica secretului

Ne îndreptăm oare către un regim autoritar, în care renasc vechi frustrări şi obsesii? (...) Din luările de poziţie pe care le-am urmărit în aceste zile, reiese că situaţia actuală a Arhivelor ridică serioase semne de întrebare. Se perpetuează o anomalie: Arhivele sunt în subordinea Ministerului de Interne, ceea ce ne trimite din nou la isteria „secretului de stat”. Ar fi o regretabilă reîntoarcere în timp.

Arte şi meserii

Neculai SEGHEDIN

Arte şi meserii

Acum mai mulţi ani, după ce se înfiinţaseră universităţi şi filiale ale acestora pe la fiecare colţ de stradă, de ziceai că riscăm să ajungem o naţie de superintelectuali, de se speriase însuşi Comitetul Nobel de avalanşa de potenţiale premii ce urmau să poposească pe plaiurile mioritice, s-a ajuns la concluzia că, totuşi, cineva trebuie să mai muncească şi cu mâinile, pentru că, vorba lui Creangă, … dac-ar fi să iasă toţi învăţaţi […], n-ar mai avea cine să ne tragă ciubotele. 

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Radu POPESCU

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Perseverenţa cu care Dodon, socialiştii moldoveni şi partenerii lor politici de la Kremlin apelează doar la dezinformări pentru a-şi argumenta părerile reflectă un fenomen aflat la graniţa dintre patologie şi puţinătate intelectuală, rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale şi parlamentare din Republica Moldova arătând că oamenii - obişnuindu-se nu doar cu acelaşi tip de păcăleală, dar şi cu aceiaşi propagatori ai mesajelor false - nu mai pot fi duşi de nas ca pe vremuri. 

pulspulspuls

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Demisia şi ancheta procurorilor DNA privindu-l pe ministrul pesedist al agriculturii, junele oltean de partid şi de stat Chesnoiu, om al sistemului, cică ar fi creat unele speranţe în anumite zone ale politichiei din mai multe judeţe, printre care şi la Iaşi, auzim. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.