Gala Excelenţei în Educaţie: Mălina, pasionată de Fizică, este eleva anului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Gala Excelenţei în Educaţie: Mălina, pasionată de Fizică, este eleva anului

GALERIE
eleva anului (1)
  • eleva anului (1)
- +

Peste 500 de elevi olimpici şi profesorii acestora au fost premiaţi ieri în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie, Inspectoratul Şcolar acordând şi titlul de elev al anului. La această ediţie a fost premiată eleva Mălina Constantinescu, de la Colegiul Naţional. Mălina este coordonată de profesorul care i-a fost îndrumător şi „Elevului anului 2018“: Andu Ouatu.

Gala Excelenţei în Educaţie, aflată la cea de-a VIII-a ediţie, unul dintre cele mai importante evenimente organizate anual de Inspecto­ratul Şcolar, s-a desfăşurat ieri la Atrium Palas, la manifestare participând elevi, profesori şi părinţi, dar şi oameni politici, specialişti în educaţie şi reprezentanţi ai mediului economic.

Cei peste 500 de elevi şi profesori care au urcat pe scenă în aplauzele celor prezenţi au fost premiaţi cu bani, cărţi, telefoane mobile şi medalii, iar unul dintre cele mai importante momente ale evenimentului a constat în acordarea titlului de elev al anului, care a revenit la această ediţie Mălinei Constanti­nescu, de la Colegiului Naţional. Titlul i-a fost acordat pentru rezultatele deosebite obţinute în decursul timpului la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale. Ultima performanţă remarcabilă este medalia de aur obţinută la Olimpiada Balcanică de Fizică de la Salonic, olimpiadă care a reunit tineri pasionaţi de fizică din 12 ţări, România având patru reprezentanţi. Acesta a fost al doilea premiu internaţional obţinut de elevă în acest an, în luna mai Mălina reprezentând România la o competiţie de ştiinţe în Portugalia. Mălina este pregătită de profesorul Andu Ouatu, cadrul didactic fiind cel care l-a pregătit şi pe copilul care a obţinut anul trecut titlul de elev al anului, Andrei Sandu.

„Mă simt copleşită să primesc această distincţie. Este o adevărată onoare şi o încununare la cel mai înalt nivel a muncii mele. De fapt, nu ştiu dacă termenul muncă defineşte cel mai bine ceea ce am resimţit eu în ultimii ani în timpul olimpiadelor, deoarece acestea au venit mai mult ca o cale firească pe care am avut norocul să o pot urma. Competiţiile au însemnat mereu pentru mine o îmbinare a laturii raţionale, a curiozităţii ştiinţifice, a dorinţei de a înţelege tot ce se întâmplă în jurul meu, cu latura emoţională, deoarece, în timpul concursurilor, am simţit emoţii unice şi mi-am descoperit de fapt pasiunea. Fizica m-a fascinat încă de la prima oră, şi pot spune că nu a încetat nicio clipă să mă surprindă sau să mă provoace. Anul acesta a fost unul extraordinar pentru mine, participările la Olimpiada Interna­ţio­nală de Ştiinţe a Uniunii Euro­pene din Portugalia şi la Olimpiada Balcanică de Fizică din Grecia au reprezentat un vis devenit realitate, pe lângă onoarea pe care am avut-o de a-mi reprezenta ţara la competiţii atât de importante am avut parte de experienţe pe care sunt sigură că le voi păstra în suflet şi nu le voi uita niciodată“, a afirmat eleva, pe scena Galei.

„Un exerciţiu de admiraţie şi preţuire“

Alături de oamenii politici prezenţi şi de specialiştii în educaţie, la eveniment a participat şi prof.dr. Camelia Gavrilă, deputat de Iaşi, cea care a iniţiat această gală în perioada în care a ocupat funcţia de inspector şcolar general.

„Acest proiect pe care l-am iniţiat în formatul acesta din 2012, şi care curge cu multă consecvenţă, înseamnă un exerciţiu de admiraţie, un exerciţiu de preţuire, de valorizare pentru elevii de calitate, elevii premianţi. Elevii sunt toţi de calitate, însă unii dintre ei reuşesc să atingă foarte repede performanţa, să-şi descopere o vocaţie, să fie acolo la acele întâlniri providenţiale cu profesori dăruiţi, cu profesori competenți, dar şi pasionaţi, să existe şcoli în care cultura excelenţei să se continue neîntrerupt şi să fie o comunitate sensibilă şi receptivă la această evoluţie şi la această vibraţie a şcolii ieşene“, a menționat Camelia Gavrilă.

Până în prezent, la cele şapte ediţii anterioare, au fost premiaţi peste 4.000 de elevi şi profesori cu performanţe deosebite la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale. Au fost acordate opt titluri de elev al anului, unul revenind unui elev de la Colegiul „Costache Negruzzi“, un titlul a ajuns la Colegiul de Artă „Octav Băncilă“, două la Colegiul „Emil Racoviţă“ şi, cu titlul de anul acesta, patru dis­tincţii au fost acordate elevilor de Colegiul Naţional.

Mai multe imagini vedeți în GALERIA FOTO.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.