Mama a cerut ordin de protecţie care să o apere de fiice
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Mama a cerut ordin de protecţie care să o apere de fiice

GALERIE
proces, mama, fiice, inmormantare
  • proces, mama, fiice, inmormantare
- +

Tot scandalul a pornit de la împărţirtea cheltuielor privind înmormântarea tatălui fetelor

 

O ieşeancă a cerut emiterea unui ordin de protecţie împotriva propriilor sale fiice, acuzându-le că o insultă şi o ameninţă cu moartea. Judecătorii au constatat însă că femeia era departe de a fi uşă de biserică şi au decis respingerea cererii. M.M. locuise până în martie în Marea Britanie. Se întorsese însă în ţară, după moartea soţului său. Cu această ocazie, relaţiile cu cele două fiice deveniseră tensionate, femeile neînţelegându-se cu privire la cheltuielile efectuate cu ocazia înmormântării şi nici cu privire la împărţirea unei sume importante de bani. Pe acest fond, M.M. a reclamat faptul că pe 24 august, pe când se afla în apropierea fostului cinema Dacia, ar fi fost agresată verbal de către cele două fiice, care au ameninţat-o cu violenţa şi chiar cu moartea. Dacă faptele se confirmau, situaţia se putea încadra în condiţiile legale necesare pentru emiterea unui ordin de protecţie care să le împiedice pe cele două fiice să se apropie de mama lor.

Magistraţii au constatat însă că situaţia prezentată de M.M. nu corespundea complet realităţii. Astfel, şi reclamanta se exprima cu un limbaj licenţios la adresa fiicelor sale, folosind insulte, expresii degradante şi umilitoare. Faptul a fost probat şi prin declaraţiile martorilor şi extrasele convorbirilor de pe Facebook şi messenger. Replica fiicelor din ziua de 24 august reprezentase doar un incident izolat, raportat la comportamentul mamei. Ca urmare, judecătorii au apreciat că viaţa femeii nu este de fapt pusă în pericol în vreun fel, respingându-i cererea. M.M. a declarat apel împotriva sentinţei, cazul intrând pe rolul Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.