Mamă a şase copii, cu ajutorul social în pericol din cauza unui câştig infim la Loto
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Când norocul îţi aduce ghinion:

Mamă a şase copii, cu ajutorul social în pericol din cauza unui câştig infim la Loto

GALERIE
asistata social 1adresa asistata socialasistata social
 • asistata social 1
 • adresa asistata social
 • asistata social
- +

Femeia spune că a câştigat 500 de lei la Loterie şi, din cauza acestui venit, ar putea fi obligată să plătească statului de cel puţin zece ori mai mult. Cazul ieşencei a ajuns în atenţia reprezentanţilor Primăriei Iaşi.

O femeie de 39 de ani din Iaşi care îşi creşte în condiţii modeste cei şase copii ar putea fi obligată la plata către Primărie a unei sume pe care nu şi-o permite. Mioara-Maria Jacotă a fost chemată la Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Iaşi pentru a oferi lămuriri cu privire la un câştig pe care l-a avut, anul trecut, la jocurile de noroc.

Femeia a primit, zilele trecute, o notificare prin care este chemată la discuţii, fiind somată să explice de unde a avut un câştig de 515 lei, dar, mai ales, de ce nu l-a declarat.

„Având în vedere adresa transmisă de către Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială cu privire la veniturile realizate în 2018 (perioadă în care aţi fost beneficiară de ajutor social), a reieşit faptul că în ianuarie 2018 - decembrie 2018 figuraţi cu venituri nete realizate din jocuri de noroc în cuantum de 515 lei. Întrucât, ca urmare a verificărilor existente, venitul declarat a fost de 0 lei, vă aşteptăm la sediul DAS pentru clarificarea situaţiei“, se arată în hârtia primită de femeie.

Speriată că ar putea plăti mai mult de zece ori decât a câştigat la Loto, femeia a apelat la un avocat, care a fost de acord să o ajute.

„Am jucat la Loto pentru că a fost ziua unui copil şi am vrut să îi fac o surpriză. De banii câştigaţi le-am cumpărat cadouri de Sărbători, dulciuri. Când am depus dosarul de ajutor social la Primărie, nu mi s-a spus nimeni că dacă câştig la Loto trebuie să declar venitul. Am făcut o declaraţie că nu am alt venit în afară de alocaţia copiilor. După ce mi-am depus dosarul s-a nimerit să câştig la Loto. Am avut un noroc şi acum trebuie să plătesc din urmă şi mai mult“, ne-a spus Mioara-Maria Jacotă, fostă Răuţ.

Femeia îşi creşte singură cei şase copii, după ce s-a despărţit de soţ. Munceşte cu ziua şi, din veniturile sociale, le asigură, cât poate, traiul de zi cu zi celor mici. Copiii au vârste cuprinse între 2 şi 13 ani.

Ce zice Primăria

Femeia a primit ajutor social şi anul acesta, până în luna iunie. În iulie acesta fiind sistat, primind, prin poştă, înştiinţarea că ar putea să dea banii înapoi pentru 2018.

„Ea a dat declaraţia că nu înregistreaza venituri înainte de a câştiga. În momentul în care a câştigat, probabil trebuia să înştiinţeze Direcţia Socială. Un lucru este clar: acestor oameni ar trebui să li se explice mult mai detaliat ce obligaţii le revin, nimeni nu stă să le dea suficiente detalii pentru a-i feri de astfel de situaţii“, a declarat Ciprian Mitoşeriu, avocatul femeii.

Reprezentanţii Primăriei au precizat, referitor la cazul femeii, că aşteaptă documentele pentru a lămuri situaţia.

„Agentia Judeţeană de Plăţi a solicitat Primăriei verificarea a 55 de dosare. Printre dosare se regăseşte şi persoana în cauză. Până în acest moment, nu am luat nicio decizie. La finalul verificărilor, vom respecta ce spune legea în vigoare“, au precizat reprezentanţii Primăriei Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.