anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 10.07.2020

Oaspeti din Danemarca au vizitat ferma Liceului Agricol din Miroslava, imbogatita cu oi de Camerun

Aceste oi fată de două ori pe an, nu dau lapte, iar carnea lor nu are colesterol.

GALERIE
Oi de Camerun la ferma Animale Vesele din Miroslava
  • Oi de Camerun la ferma Animale Vesele din Miroslava
- +

Profesorii şi elevii Liceului Agricol “M. Kogălniceanu” din Miroslava au primit vizita unor consultanţi agricoli din Danemarca.

Nouă reprezentanţi ai companiei private AgriNord au dorit să vadă cum sunt crescute animalele din ferma unităţii şcolare, dar şi laboratoarele şi muzeul acesteia. „Cei 9 oaspeţi, 5 dintre ei fiind managerii unor ferme cu peste 2.500 de scroafe, au venit la liceul nostru într-un schimb de experienţă, existând o tradiţie a colaborării cu specialişti în zootehnie din Danemarca. Au asistat la o lecţie deschisă susţinută la cabaline şi au fost foarte încântaţi de copiii noştri. De altfel, o parte dintre absolvenţii noştri pleacă în continuare să lucreze în ferme din Danemarca. Chiar unul dintre oaspeţi era absolvent al liceului nostru, la fermă având angajaţi alţi 3-4 absolvenţi de aici”, a menţionat profesoara Anamaria Andriucă. Pentru a-i familiariza pe elevi cu viitoarele meserii pe care le vor practica în domeniul zootehniei, reprezentanţii licelului continuă să îmbogăţească ferma „Animale Vesele” cu noi exemplare. Ultimele „achiziţii” sunt patru oi de Camerun. „Pe cele patru oiţe, cărora le-am pus şi nume - Speranţa, Gaga, Lola şi Boby - am dat un porcuşor unui absolvent de-al nostru care se ocupă de creşterea animalelor. Astfel, diversificăm speciile din fermă. Oile de Camerun nu sunt de talie foarte mare, nu le creşte lână, ci un păr mai aspru, nu se mulg, au carne fără colesterol şi fată de două ori pe an, deci prolificitate mare”, a explicat profesoara Andriucă.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Chiar sunt jocurile făcute pentru Primărie?

Florin NICULA

Chiar sunt jocurile făcute pentru Primărie?

Dansul practicat de tandemul Alexe - Chirica pare să-i fi hipnotizat pe oamenii lui Popa. Dacă până acum puseseră cruce fotoliului de primar, deodată s-au reactivat când la orizont a apărut şi înfrângerea de la judeţ.

Filmuletul zilei

opinii

Nostalgii

Alexandru CĂLINESCU

Nostalgii

Toată zona - cartierul se numeşte La Goutte d Or - e de altfel multietnică. E aglomeraţie şi pe trotuare, şi pe stradă. Când ajung la Barbès autobuzele se târâie, se produc ambuteiaje îngrozitoare, rişti - dacă mergi la Gara de Nord - să pierzi trenul. Întreg cartierul rămâne o enclavă, musulmană şi africană, în plin Paris. O enclavă care avea, în Tati, un punct de reper...

Cristofor I. Simionescu (I)

Neculai SEGHEDIN

Cristofor I. Simionescu (I)

L-am văzut pentru prima oară pe academicianul Cristofor Simionescu la televizor, la o emisiune „Prim-Plan”, pe care o realiza Alexandru Stark. Era prin anii '70. Cadrul era neobişnuit, într-o sală maiestuoasă, cei doi fiind aşezaţi la parter, în stal, filmarea făcându-se de undeva de sus. Această imagine m-a urmărit multă vreme. Ceva ani mai târziu aveam să descifrez enigma: se filma în Aula Institutului Politehnic din Iaşi, de la balcon.

C(i)olacul careului de „aşi”

Nicolae CREŢU

C(i)olacul careului de „aşi”

Cu una, cu alta, cu… „reluări” (în economie), „relaxări” ale noastre (nu şi ale ţeposului Covid), cu „dezvăluiri” ale inculpatului Dragnea (Teldrum) şi episoade ale meciului Nicuşor Dan vs. Firea, calendarul ne apropie de vremea urnelor. 

pulspulspuls

Primele ciorne ale listelor liberale de Iaşi: cine este pe scut şi cine stă sub el?

Primele ciorne ale listelor liberale de Iaşi: cine este pe scut şi cine stă sub el?

Pentru că începe să devină interesant, haideţi să aruncăm pe astăzi una bucată privire iscoditoare şi înspre loviturile la gioale care se dau în aceste zile pe lângă ciorna liberalilor ieşeni cu nume de pus pe listele electorale în zona eligibilă pentru parlamentarele de la sfârşitul acestui an, stimaţi telespectatori! 

Caricatura zilei

Fără mască

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.