Managerii 15692 şi 15967. Concurs de manager cu obloanele trase la Spitalul de copii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Managerii 15692 şi 15967. Concurs de manager cu obloanele trase la Spitalul de copii

GALERIE
spitalul sfanta maria
  • spitalul sfanta maria
- +

Lipsă completă de transparenţă la organizarea concursului de manager al celui mai mare spital de copii din regiunea Moldovei, unde numele candidaţilor nu au fost făcute publice nici până în momentul de faţă.

Astfel, cu câteva zile înainte de susţinerea proiectului de management, ieşenii nu ştiu cine s-a înscris în cursa pentru ocuparea postului de conducere al spitalului unde sunt trataţi mii de copii.

Postul de manager al Spitalului de Copii „Sf. Maria” a fost scos la concurs la finalul lunii aprilie, iar proiectul de management urmează să fie susţinut pe 14 iunie. Numele candidaţilor au fost ţinute însă în mare secret, unitatea medicală prevalându-se de regulamentul GDPR, pentru protejarea datelor personale.

Astfel de speţe, însă, după cum a mai scris publicaţia noastră şi în trecut cu privire la practici ale Primăriei Iaşi, sunt informaţii de interes public şi nu ar trebui să fie invocat GDPR în prezentarea lor publicului.

A fost nevoie să apelăm la surse din interiorul unităţii medicale pentru a afla că în cursă sunt două persoane, actualul manager interimar, bioinginerul Alina Belu, şi medicul Smaranda Diaconescu, şefa Secţiei de Gastroenterologie.

Piedici pentru participarea la susţinerea proiectului de management

Situaţia nu s-a limitat doar la ascunderea numelui candidaţilor, ci s-a ajuns în situaţii absurde. Într-un anunţ al comisiei de concurs se precizează că persoanele interesate să adreseze întrebări referitoare la proiectul de management o pot face până pe data de 13 iunie, „cu menţionarea candidatului căruia îi sunt adresate”, însă ambele proiecte de management încărcate pe siteul spitalului sunt anonimizate.

Cum legea spune că ele trebuie semnate pe fiecare pagină, înaintea încărcării pe site a fost înlăturată semnătura şi orice referire la datele personale de pe documentele invocate. Mai mult, a fost îngreunată şi procedura de participare la susţinerea proiectului de management a persoanelor din presă sau a celor care sunt interesaţi.

Conform unui regulament adoptat de Ministerul Sănătăţii în 2016, orice vrea să participe la concurs trebuie să trimită un email către comisie şi aceasta trebuie să confirme prezenţa cu cel puţin 24 de ore înainte de data de susţinere publică a proeictului de management.

Regulamentul nu prevede până când trebuie acceptate intenţiile de participare, dar Spitalul de Copii a ales un interval maximal: ca să poţi participa la prezentarea proiectului de management trebuia transmis un e-mail până la data de 3 iunie, în contextul în care susţinerea are loc pe data de 14 iunie.

Mai există unităţi medicale care au ales un astfel de calendar la concursul de manager – cum ar fi Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, însă, spre exemplu, la concursul similar de la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă de la Pădureni Grajduri, susţinerea publică a proiectelor a avut loc pe 17 mai, iar orice persoană interesată să participe a putut să se înscrie până pe 16 mai, cu o zi înainte de eveniment.

„Probabil este o eroare”

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Spitalului de Copii au precizat că situaţia va fi remediată, şi chiar va fi redactat un comunicat de presă prin care să fie anunţate numele candidaţilor înscrişi.

„Voi verifica şi voi solicita doamnei manager să dea un comunicat referitor la asta. Probabil că este o eroare, dar oricum numele candidaţilor se ştiu deja neoficial”, a precizat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al spitalului. Până la momentul redactării acestui material nu a fost remis presei un astfel de comunicat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.