anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Managerii români nu sunt interesaţi de inovaţie. Ei vaneaza doar salarii mari!

GALERIE
manageri shutterstock_fc00041-50
 • manageri shutterstock_fc00041-50
- +

"Este surprinzător să vedem că deşi directorii consideră strategia şi performanţa drept probleme esenţiale, atunci când vine vorba de talente şi planificarea succesiunii, aceste teme lipsesc din agenda lor”, arată un studiu Deloitte.

Majoritatea managerilor din România pun accent pe strategie şi performanţă şi îi preocupă nivelul remuneraţiilor, cât şi criza financiară globală, dar subiecte precum promovarea talentelor, succesiunea la conducerea companiei şi inovaţia nu prezintă interes, potrivit Deloitte. Remunerarea executivilor (21%), pe de o parte, şi criza financiară globală alături de anti-corupţie şi anti-fraudă (16%), pe de altă parte, sunt pe primele locuri în preocupările directorilor din România. La polul opus, printre problemele care ii preocupă cel mai puţin pe directorii consiliilor administrative se numără talentele, planificarea succesiunii la conducerea companiei, concurenţa şi mediul, întrucât niciunul dintre respondenţii români nu au arătat interes faţă de aceste subiecte.

Mai mult, aceste subiecte nu reprezintă priorităţi nici în viitorul apropiat. Pe de altă parte, mai mult de jumătate din directorii consiliilor administrative ale companiilor din România (58%) pun accent pe strategie şi performanţă. "Este surprinzător să vedem că deşi directorii consideră strategia şi performanţa drept probleme esenţiale, atunci când vine vorba de talente şi planificarea succesiunii, aceste teme lipsesc din agenda lor, ceea ce poate contrazice intuiţia, în multe privinţe. De asemenea, în contextul discuţiilor recente legate de incidente privind securitatea informaţională şi furtul de date, este surprinzător că nu vedem un număr mai mare de directori luând în calcul riscurile asociate acestei probleme. Incapacitatea de a lua măsuri preventive în vederea protejării contra atacurilor informatice implică riscuri enorme pentru organizaţii. Aceste riscuri pot expune organizaţiile la deficienţe de control intern şi risc reputaţional, care, în ultimă instanţă, pot duce la pierderi financiare", a declarat într-un comunicat Ahmed Hassan, country managing partner Deloitte România.  

Studiul Deloitte - Global Director 360°: Growth from all Directions - a fost realizat prin intervievarea a 317 directori din consiliile administrative din companii publice şi private din 15 ţări din regiune. Studiul evidenţiază evoluţia preocupărilor legate de guvernarea corporativă, reglementare şi conformitate, pe care companii din întreaga lume o au, în contextul provocator al mediului de afaceri actual. "Problemele globale identificate de raport se regăsesc şi pe agenda consiliilor de administraţie din România. Aceste rezultate pot fi un indiciu conform căruia consiliile administrative îşi schimbă orientarea de la politici de austeritate la performanţă", a arătat Hassan. Potrivit autorilor studiului în următoarele 12 până la 24 de luni, perspectiva se schimbă uşor, astfel că în timp ce strategia şi performanţa rămân în topul priorităţilor directorilor (58%) alături de reglementare, guvernanţă şi conformitate (37%), creşterea afacerii câştigă teren în agenda acestora (de la 5% la 37% în viitor).

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.