anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 10.12.2022

Managerul de la „Elena Doamna” şi-a depus demisia, dar şefii CJ aşteaptă decizia Consiliului de Administraţie

GALERIE
Gabriel_Martinescu
 • Gabriel_Martinescu
- +

La aproape o săptămână de când managerul Maternităţii „Elena Doamna”, Gabriel Martinescu, a discutat cu cei din Consiliul de Administraţie despre demisia sa, situaţia se menţine una incertă. În timp ce acesta nu a vrut să spună în termeni clari dacă şi-a dat sau nu demisia, lăsând totul pe seama unei incertitudini, reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi spun că această demisie a fost depusă în mod oficial încă de vineri, 23 septembrie 2022, însă nu poate fi luată o decizie până când Consiliul de Administraţie nu solicită la rândul său demiterea. Până în acest moment, nu s-a întâmplat asta. 

„Dacă prin plecarea mea ofer acestui spital şansa de a fi răscumpărat, fac acest lucru în mod absolut convins. Spitalul este mai important decât funcţia în sine. Avem această obligaţie morală de a-l duce mai departe şi de a-l lăsa celor care vin după noi, e o moştenire a Iaşului, una culturală, istorică şi medicală”, a precizat Gabriel Martinescu pentru „Ziarul de Iaşi”.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi au precizat că există o solicitare din partea managerului de desfacere a contractului de muncă încă de la finalul săptămânii trecute, asupra cărora ei şi-au dat acordul, însă lipseşte propunerea Consiliului de Administraţie. „Am transmis luni (n.red. 26 septembrie) solicitarea către CA de a ne face această propunere cu celeritate, însă până acum nu am avut niciun răspuns. De asemenea, domnul preşedinte al CJ şi-a dat acordul pentru încetarea contractului de muncă, doar că legea ne cere să avem şi propunere din partea CA. Când se vor îndeplini condiţiile legale vom lua următoarele măsuri”, a precizat Marius Sorin Dangă, vicepreşedintele CJ Iaşi.

Vicepreşedinte CJ Iaşi: „Nu ne gândim să renunţăm la «Elena Doamna»„

În cursul zilei de joi, 29 septembrie, reprezentanţii CJ Iaşi au mers la Maternitatea „Elena Doamna” unde, timp de câteva ore, au avut o întâlnire cu personalul medical din spital, inclusiv cu şefi de secţii sau structuri şi conducerea unităţii. Aceştia susţin că nu iau în calcul să renunţe la sprijinirea spitalului, ci că se caută soluţii pentru continuarea activităţii.

„I-am asigurat pe toţi angajaţii de acolo că gândurile noastre sunt de a găsi o soluţie trainică pentru ca spitalul să poată să devină un spital etalon şi să îşi continue activitatea. Sunt convins că această decizie a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor deschide o soluţie trainică pentru că din acest moment ştim calea prin care putem face investiţii. Aceasta este principala problemă - având o cerere de retrocedare nefinalizată nu puteam depune niciun proiect pentru nicio finanţare pentru că nimeni nu finanţează intervenţii pe clădiri a căror proprietate este incertă. În această nouă situaţie, cu acordul noului proprietar, putem face asta chiar în calitate de chiriaşi. Nu ne gândim în niciun caz să renunţăm la «Elena Doamna»”, a completat vicepreşedintele CJ.

La rândul său, Gabriel Martinescu, managerul unităţii medicale, a mai subliniat că indiferent dacă va rămâne sau nu în funcţie în perioada următoare, este important ca Iaşul să aibă în continuare două maternităţi de stat. „În toate oraşele mari există două maternităţi publice, au un rol strategic, pacienta gravidă este o urgenţă medico-chirurgicală. «Elena Doamna» este un spital de utilitate publică, iar lumea trebuie să conştientizeze în ce moment important ne aflăm, de a reuşi să răscumpărăm acest spital. Eu cred că doar prin răscumpărare, cu o posibilă implicare în mod activ a CJ prin accesarea de fonduri europene, acest spital va putea recupera cei 19 ani cât a stat în aşteptarea unui răspuns de la Bucureşti”, a declarat Gabriel Martinescu. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suntem pe nicăieri

Pavel LUCESCU

Suntem pe nicăieri

Fără a intra în amănunte, două mari probleme cred că avem azi, fără soluţii în vechile aranjamente politice în care încă trăim: inegalitatea care de peste douăzeci de ani creşte continuu şi deja accelerat şi, în strânsă legătură cu asta, spectrul deja manifest al noilor abuzuri.

opinii

Interogaţii identitare

Alexandru CĂLINESCU

Interogaţii identitare

Într-un deceniu numărul adolescenţilor care se autodiagnostichează că sunt trans a crescut de 25 de ori! Un semnal de alarmă a fost tras, în urmă cu câteva luni, de manifestul lansat de zeci de oameni de ştiinţă şi intelectuali reputaţi, manifest în care este respinsă categoric teoria conform căreia sexele sunt construcţii sociale.

Noaptea în care au ars - bibliografie obligatorie

George PLEȘU

Noaptea în care au ars - bibliografie obligatorie

Mi-a trebuit ceva curaj să citesc cartea. O aveam cumpărată de aproape o lună când, într-o zi, am deschis-o cu inima strânsă. Nu m-am uitat înainte peste nicio recenzie, am vrut să percep textul fără medieri suplimentare. 

Palma Sfântului Nicolae

pr. Constantin STURZU

Palma Sfântului Nicolae

Nu doar la începutul lunii decembrie, ci şi în anumite situaţii conflictuale ce mai apar (din păcate) în Biserică, se obişnuieşte a se invoca drept argument pentru anumite comportamente palma dată de Sfântul Ierarh Nicolae lui Arie. 

pulspulspuls

Pod de flori între gheşăftul de la aeroportul ieşean, admiterea României în Schengen şi vizita lui Ciucă la Iași

Pod de flori între gheşăftul de la aeroportul ieşean, admiterea României în Schengen şi vizita lui Ciucă la Iași

Pentru că tot am văzut că scandalul buiandrugilor de la noul terminal al aeroportului ieşean dă să se stingă, în aşteptarea vreunui rezultat al sesizărilor trimise în mai multe derecţii de şefii partidoiului ieşean, haideţi să vă spunem despre chestiune, ca s-o mai ţinem trează măcar o zi, câteva şpârle care circulă în mediul politic ieşean!

Caricatura zilei

Austria vrea

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.