Managerul de la „Socola“, atacat cu misive din cauza achiziţiilor. Sunt reclamate deturnări de fonduri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Managerul de la „Socola“, atacat cu misive din cauza achiziţiilor. Sunt reclamate deturnări de fonduri

GALERIE
lucian burlea
  • lucian burlea
- +

O scrisoare primită la redacţie vorbeşte despre „nereguli şi deturnare de fonduri“ la achiziţia de centrale termice. Managerul Lucian Burlea are răspunsuri la aceste acuzaţii

Achiziţie „cu cântec“ la Institutul de Psihiatrie „Socola“ sau atacuri sub anonimat? Unii angajaţii vorbesc de o „deturnare de fonduri“ din partea conducerii unităţii medicale. Într-o scrisoare deschisă, semnată „un grup de salariaţi cinstiţi şi revoltaţi“, se atrage atenţia asupra unei posibile nereguli privind o achiziţie directă de lucrări. În scrisoare se spune că managerul Lucian Burlea, împreună cu directorul financiar-contabil, Vărăreanu Lucica, şi Grecianu Gina, unul dintre cei trei consilieri juridici ai spitalului, ar fi solicitat fonduri bugetare, în valoare de 490 mii lei, de la Ministerul Sănătăţii, pentru reparaţia capitală a unor centrale termice ce funcţionau pe bază de propan la secţia exterioară Şipote (foto).

Semnatarii scrisorii spun însă că banii ar fi fost folosiţi în alte scopuri. „Deşi contractul de execuţie lucrări poartă denumirea de «execuţie lucrări capitale şi modernizare centrale termice», în realitate am asistat la o achiziţie de instalaţii termice noi, aceasta fiind o deturnare de fonduri faţă de scopul avut în vedere în momentul întocmirii cererii de finanţare, a notei de finanţare sau a documentaţiei tehnice D.A.L.I. Practic, s-au achiziţionat trei centrale noi cu 490.000 lei, când preţul real al acestor instalaţii este de circa 250.000 lei“, se arată în scrisoarea deschisă.

Contactat de reporterii „Ziarului de Iaşi“, managerul Lucian Burlea spune că nu poate fi vorba de deturnare de fonduri, din moment ce are aviz din partea ministerului. „Ministerul Sănătăţii aprobă cereri doar pentru lucrări. Toţi banii au fost aprobaţi de ei în baza unui proiect tehnic, în care am inclus totul. Vor fi făcute lucrări de modernizare la centralele existente ca ele să poată funcţiona şi pe lemne, nu doar pe gaz. În acelaşi timp, vor fi schimbate ţevile şi se vor face trasee noi pentru agentul termic, tocmai pentru a nu mai avea pierderi. Se pierde cam un miliard de lei vechi la Şipote din această cauză. Eu nu pot face deturnare de fonduri dacă ministerul nu primea documentaţia. Nici nu putem vorbi de aşa ceva“, a explicat Lucian Burlea. Pe lângă problema centralelor termice, în scrisoarea deschisă se vorbeşte şi de graba cu care au fost cumpăraţi 80 mc de lemne, fără procedură legală de achiziţie, la un preţ de 280 lei/mc. „Achiziţia de lemne are şi un termen de livrare, de care trebuie să ţinem cont, pentru că nu toate firmele au lemne în stoc. În ţară este 500 lei/mc de lemne, iar noi am reuşit să obţinem un preţ mai avantajos“, a adăugat Burlea. El a mai spus că aceste investiţii erau necesare pentru a mai reduce din datoriile institutului.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Elitele şi declinul Vestului

Alexandru LĂZESCU

Elitele şi declinul Vestului

Dacă ne raportăm la lecţiile istoriei putem privi decadenţa şi declinul Occidentului în bună măsură ca un rezultat al degradării şi acţiunii acestor elite, preponderent liberale.

Filmuletul zilei

opinii

Boala sănătăţii. Reloaded

Florin CÎNTIC

Boala sănătăţii. Reloaded

Pandemia a arătat nu numai slăbiciunile globale ale lumii medicale, dar a subliniat, dacă mai era nevoie, putreziciunea sistemului nostru sanitar şi ineficienţa politicilor publice în sănătate din ţara noastră. Cum lucrurile se degradează pe zi ce trece aş îndrăzni să-mi provoc cititorii să analizeze ce s-a schimbat în bine faţă de acum cinci ani, când, scandalizat de uciderea din culpă a prietenului Tiberiu Brăilean, scriam acest text:

O scrisoare din Italia

Radu PĂRPĂUȚĂ

O scrisoare din Italia

Draga mea Măriuţă,

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (III)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (III)

Spre deosebire de mulţi muzicieni academici (solişti de concert, de operă, dirijori, muzicologi), Cristian Mandeal se bucură de atenţia mediei generaliste. Nu mă refer la cronicile sau interviurile realizate de jurnalişti cu studii de specialitate, semnatarii unei rubrici fixe la un cotidian, la o revistă, ci la produsele jurnalistice având ca autori tineri ce posedă o cultură umanistă, interesaţi şi de muzică. 

pulspulspuls

Fătuca de pe virtual

Fătuca de pe virtual

Pentru că mai mulţi amici cetitori ne-au întrebat în ultimele zile cum se poate una ca asta, ca ditamai premarele de capitală culturală să facă greşeli de analfabet funcţional, şi asta ca să nu mai spunem că se mai laudă pe ici pe colo şi cu faptul că a fost şef de promoţie în facultate, iacătă stimaţi telespectatori că am mai scotocit puţin în zona virtuală ca să aflăm una-alta special pentru cei dintre domniile voastre revoltaţi, mai mult sau mai puţin, de o astfel de bătaie de joc la adresa oamenilor care ştiu să scrie din acest târg. 

Caricatura zilei

va

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.