Managerul de la Neurochirurgie: „Am avut pacienţi cu patologii complicate, refuzaţi de spitale din ţară, trataţi la noi”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Managerul de la Neurochirurgie: „Am avut pacienţi cu patologii complicate, refuzaţi de spitale din ţară, trataţi la noi”

GALERIE
lucian-evaaa
  • lucian-evaaa
- +

Într-un bilanţ făcut după aproape 11 luni din 2020, reprezentanţii Spitalului de Neurochirurgie spun că au tratat circa 5.200 de bolnavi din 33 de judeţe, dar şi din străinătate, 3.200 din Iaşi, iar 2.000 din afara judeţului.

Managerul unităţii medicale, dr. Lucian Eva, explică faptul că această cifră a fost influenţată şi de situaţia epidemiologică provocată de pandemia COVID-19.

„Spitalul de Neurochirurgie Iaşi a ajuns să trateze cele mai grave cazuri medicale. Am avut peste 2.000 de pacienţi veniţi atât din străinătate, dar şi din judeţele mari ale ţării, care s-au prezentat în unitatea noastră medicală cu tumori grave, malformaţii arterio-venoase cerebrale, malformaţii arterio cerebrale deosebit de grave, dar şi fracturi complicate de coloană”, a explicat dr. Lucian Eva.

Acesta a exemplificat suplimentar: au fost peste 10 cazuri grave internate şi tratate la Iaşi din străinătate, din ţări precum Iordania, Italia, Spania, Ucraina şi Republica Moldova, din Bucureşti au fost 14 pacienţi veniţi să se trateze la Iaşi, dar şi din judeţe îndepărtate ale ţării, cu centre medicale importante: precum Cluj sau Timişoara.

„Vorbim de cazuri grave, cu patologii complicate, pacienţi care au fost refuzaţi de spitalele din ţară. Mai mult decât atât, spitalul nostru a ajuns un punct de reper pentru România, ţinând cont că avem situaţii în care pacienţii au renunţat la clinici renumite din străinătate pentru a fi trataţi de noi. Am reuşit în doar câţiva ani, să reunim o echipă extraordinară de specialişti şi să creştem, în mod semnificativ dotările spitalului”, a completat dr. Lucian Eva.

În ceea ce priveşte felul în care le-a afectat pandemia COVID-19 activitatea de la unitatea medicală, managerul spune că au fost perioade în care 10% dintre pacienţii internaţi au fost depistaţi pozitiv cu SARS-COV-2.

„Suntem în momentul de faţă în plan de a finaliza şi instala un Laborator de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife care va schimba radical modul de percepţie, de tratament al pacienţilor cu afecţiuni neurochirurgicale”, a conchis managerul.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spiritul critic se află în moarte clinică

Alexandru LĂZESCU

Spiritul critic se află în moarte clinică

Scepticismul, spiritul critic sunt în pragul extincţiei într-un peisaj în care conformismul, alinierea cuminte la abordările predominante ale momentului sunt în ascensiune rapidă.

Filmuletul zilei

opinii

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Nichita DANILOV

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Având o astfel de istorie în spate, cartea-album este document îmbibat cu dragoste faţă de Iaşi şi România, un imn închinat istorie dulcelui Târg, menit să echilibreze, prin atmosfera şi sentimentele pe care le degajă, acele atitudini şi acele cărţi ce privesc istoria noastră dintr-un unghi din ce în ce mai derizoriu.

Efecte şi reacţii

Dana ȚABREA

Efecte şi reacţii

Nu numai că „Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionescu pare să anticipe reacţiile oamenilor pe timp de pandemie, dar cei de la Teatrul Studenţesc Thespis au avut inspirata idee de a realiza un spectacol. Până la urmă, e spectacolul vieţilor noastre de aproape un an de zile. Cine şi-ar fi imaginat că o viaţă comună, normală, aşa cum am avut până la izbucnirea pandemiei de Covid ar putea fi dezideratul vremurilor pe care le traversăm?

2+2=4 pastile media

Michael ASTNER

2+2=4 pastile media

Orice şedere a mea la ţară înseamnă şi un fel de cură mediatică de detelevizare, în sensul că timp de două-trei săptămâni ori chiar timp de două luni nu mă uit la televizor. Desigur, mă mai „dau” pe net, da. Dar în principiu legătura mea cu ţara se face prin intermediul radioului. Care radio merge non-stop cât îs în casă (inclusiv noaptea, când dorm), iar asta invariabil pe RRA. În principiu, pot s-o spun, sunt mulţumit de mixul oferit dintre ştiri şi muzică etc.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.