anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Managerul de la Socola, pus pe jar de textul din Ziarul de Iaşi. „Teste“ pentru asistentele care scriu pe Facebook

GALERIE
socola
 • socola
- +

Mai mulţi angajaţi ai Institutului de Psihiatrie „Socola“ susţin că, în urma articolului publicat în Ziarul de Iaşi, cu titlul „La «Socola», o femeie semnează documente ca director şi ca subordonat“, au primit ameninţări din partea managerului dr. Gabriel Oprişanu sau li s-a interizs să mai discute despre ceea ce se întâmplă în interiorul spitalului. 

Mai mult, zilele trecute, angajaţii povestesc că una dintre asistentele medicale a fost chemată în biroul managerului, unde i s-a dat pe loc o testare a cunoştinţelor, sub motivul că este „prea activă pe reţelele de socializare“, după ce aceasta ar fi comentat la una dintre postările pe Facebook ale unei alte colege. Această testare s-a desfăşurat în prezenţa altor două asistente medicale şefe de secţii şi a jr. Corneliu Prepeliţă, şeful serviciului RUNOS, fără ca asistenta în cauză să fie anunţată.

„M-a sunat la telefon plângând că nu ştie ce să facă, când a auzit că a fost chemată în biroul acestuia. Apoi a povestit cum a fost pusă să dea un test de evaluare a cunoştinţelor medicale, deoarece ar fi prea activă pe Internet. Spune că îi este frică să nu fie trimisă la una dintre secţiile exterioare Şipote sau Bârnova din această cauză“, a povestit unul dintre angajaţi. Alţi angajaţi ai institutului susţin că le este monito­rizată activitatea de pe reţelele de socializare, şi dacă managerul unităţii observă că sunt oameni care sunt împotriva sa sau care reacţionează la diferite postări, îi cheamă la birou, îi supune unor testări şi apoi ajung să fie mutaţi disciplinar la una dintre secţiile exterioare de la Bâr­nova sau Şipote.

Liderul sindicatului „Sanitas“ susţine că, dacă în acea postare ar fi adus atingere în mod personal managerului sau spitalului în vreun fel, orice fel de tragere la răspundere ar fi trebuit să se facă printr-o comisie de disciplină. „Nu am cunoştinţă de aşa ceva momentan, însă mă voi interesa să văd care este situaţia. Dacă aşa s-a întâmplat într-adevăr, nu este în regulă, nu se procedează aşa sub nicio formă. Avem obligaţia evaluării continue, a perfecţionării, şi există modalităţi prin care fiecare asistent acumulează puncte într-o anumită perioadă de timp. Pe reţelele de socializare, fiecare este liber să facă ce vrea, fiecare are diverse opinii şi este liber să spună ce gândeşte, iar dacă prin ceea ce scrii se aduce atingere unei persoane sau spitalului, se pot face plângeri către organe abilitate, se întruneşte comisia de disicplină, în cazul în care sunt lucruri care ţin de activitatea spitalului sau dacă angajatul încalcă regulamentul intern“, a explicat Iulian Cozianu, liderul sin­dicatului Sanitas.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Am fost la Gânju…

Nicolae TURTUREANU

Am fost la Gânju…

Un text „Sfâşietor - jurnalul unui artist care ştia că moare”, scris de Emilia Chiscop şi reluat de ZDI, după 20 de ani, mi l-a repanotat, pe simeza memoriei, pe redutabilul artist al penelului, Ioan Gânju. Mi-am amintit că şi eu „Am fost la Gânju”, dar cu încă vreo două decenii înainte, când „alte glasuri, alte încăperi” îşi etalau rezonanţele. Reiau, aici şi-acum, textul apărut la rubrica mea din ZDI, reprodus ulterior, sub genericul „Figuri. Legende”, în volumul „Cronice şi... anacronice” (Junimea, 2017).

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.