anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Managerul de la Socola stă cu bagajele la uşa: mai e sau nu director? "Zic să mai asteptaţi câteva zile"

GALERIE
Saramet Socola
 • Saramet Socola
- +

Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi a rămas, temporar, fără conducere, după ce interimatul managerului, Bogdan Şaramet, a expirat la finalul lunii trecute, iar Ministerul Sănătăţii nu a clarificat situaţia: nu a numit un alt interimar, nu a prelungit actualul interimat şi nici nu s-a pus problema scoaterii postului la concurs. 

Problema managerului unităţii medicale nu este una individuală, la nivelul ţării fiind mai multe spitale aflate în aceeaşi situaţie: cum în timpul pandemiei au fost blocate toate concursurile de angajare, mai multe interimate s-au finalizat şi nu au mai fost prelungite automat. „Ziarul de Iaşi” a luat legătura cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru a clarifica exact situaţia, dar până în momentul de faţă aceştia nu au furnizat un punct de vedere.

Contactat telefonic, managerul de la „Socola”, Bogdan Şaramet, a confirmat speţa. „Da, este o situaţie destul de incertă, eu sunt de părere să mai aşteptaţi câteva zile până va veni un răspuns de la Ministerul Sănătăţii. Ceea ce pot să vă spun este că sunt mai multe spitale din ţară în aceeaşi situaţie”, a declarat Bogdan Şaramet. Aceasta nu este prima problemă pe care o are managerul de la „Socola” cu concursul de angajare pe post. În luna august a anului trecut acesta a susţinut concursul pentru funcţia de manager pe care l-a promovat.

O lună mai târziu, în septembrie 2020, când aştepta să îi vină numirea pe post, Ministerul Sănătăţii a luat decizia să anuleze concursul, fiind tot o măsură luată pentru mai multe unităţi medicale din ţară. Motivul era similar cu cel de astăzi: ele au fost organizate ilegal, în starea de alertă, când nu era permis acest lucru. Astfel, timp de şase luni de zile, Bogdan Şaramet a fost manager interimar al Institutului „Socola”, până la finalul lunii februarie, când i-au expirat cele şase luni de interimat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.