Managerul locaţiei Iaşi a Continental, Marian Petrescu: „Punem şi maşinile ieşenilor în mişcare“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

Managerul locaţiei Iaşi a Continental, Marian Petrescu: „Punem şi maşinile ieşenilor în mişcare“

GALERIE
Marian Petrescu Continental iasi (4)
  • Marian Petrescu Continental iasi (4)
- +

An de an, una dintre cele mai importante companii din industria auto din România creşte în Iaşi. De la câţiva angajaţi în urmă cu 11 ani, Continental a ajuns la o echipă de peste 1.500 de persoane care contribuie la dezvoltarea tot mai dinamică a sectorului automotive. Marian Petrescu, managerul locaţiei Iaşi a Continental, vorbeşte, într-un interviu pentru Ziarul de Iaşi, despre proiectele pe care compania le dezvoltă aici.

-     Multă lume din Iaşi a auzit de compania Continental, de centrul de cercetare şi dezvoltare în domeniul automotive. Ce faceţi, concret, aici?  

În Iaşi, lucrăm la proiecte care vizează maşina autonomă, maşina electrică, dezvoltare software pentru controlul farurilor inteligente, zero poluare, maşini conectate, control prin gesturi, asistenţă la blocaj în trafic, telematică, viziunea zero accidente. Colegii mei fac parte din echipe internaţionale şi pun viitorul în mişcare.
Şi mai concret, inginerii noştri dezvoltă proiecte multiple: maşinile hibride, software-ul care controlează motorul Duster şi Sandero, soluţii inovative pentru a controla atât intensitatea farurilor, cât şi orientarea acestora, ultimele tehnologii în conectivitatea automotive integrată în sistemele infotainment şi sisteme de direcţie asistată electronic. Aceste produse sunt doar o mică parte din activitatea desfăşurată în Iaşi.

-     Şi continuaţi să creşteţi?  

Da. Căutăm atât absolvenţi de facultate, cât şi ingineri cu experienţă. Pentru că am reuşit să creştem toate competenţele necesare dezvoltării celor menţionate mai devreme: dezvoltare software înseamnă că noi gândim o soluţie, o dezvoltăm, o testăm, o validăm, o gestionăm aici, în Iaşi; dezvoltare hardware, design mecanic, testare, management de proiect şi calitate.

În mometul de faţă aducem în Iaşi proiecte noi pe două direcţii majore – partea de electrificare, respectiv partea de vehicule autonome. Ele reprezintă, într-o mare măsură, viitorul acestei industrii. Unii visează la maşina viitorului ca şi maşină autonomă, iar Continental face asta, chiar aici, în Iaşi. Testăm camerele ce vor fi folosite în tehnologia vehiculului autonom şi, cu ajutorul lor, maşina se adaptează condiţiilor de trafic. De asemenea, când ajunge în oraş schimbă automat faza lungă cu faza scurtă. Aceste tehnologii există deja pe autoturisme marca Mercedes, Toyota, Ford, iar noi suntem mândri că avem ocazia să contribuim de aici, din Iaşi.

O altă tehnologie nouă este telematica. De la apeluri semi-automate în cazuri de urgenţă sau apeluri directe către service, la diagnoza de la distanţă, localizarea vehiculului prin GPS sau software actualizat „over the air” pentru diferite module, aplicabilitatea telematicii este limitată doar de imaginaţia producătorilor de maşini. În Iaşi lucrăm deja la două module de antenă inteligentă. Începând cu anul 2019, proiectele de telematică realizate la Iaşi vor fi echipate pe autovehicule din clasa de lux de pe piaţa europeană, urmând extinderea acestora atât în celelalte clase (SUV, monovolume etc.), cât şi în pieţele din America şi Asia.

-    Lângă clădirea de pe Poitiers există un teren liber. Face acel teren parte din planurile de creştere ale companiei Continental?

La momentul actual ne desfăşurăm activitatea în patru locaţii, trei dintre ele închiriate. Din punct de vedere al infrastructurii vom extinde spaţiul destinat activităţii noastre. Aşa cum bine ai observat terenul liber de lângă clădirea noastră ne aparţine şi aici va fi construită extensia clădirii. Panificăm o extindere de aproximativ 12.000 de metri pătraţi şi estimăm că vom finaliza lucrările în prima parte a anului 2019.

Este un domeniu de viitor, dinamic, în continuă schimbare. Faptul că trebuie să ţii pasul cu tehnologiile momentului reprezintă o provocare pe care noi o îmbrăţişăm. Suntem şi vom continua să fim un angajator atractiv. În prezent ocupăm prima poziţie în topul celor mai atractivi angajatori din ţară şi intenţionăm să ne păstrăm poziţia. Asta înseamnă, da, o mărire a echipei pentru a susţine creşterea de noi proiecte venite în Iaşi.

-    Ce clienţi aveţi, pentru ce producători auto lucraţi?  

Avem aproape toţi clienţii importanţi de pe piaţă: BMW, Audi, Volkswagen, Mercedes, Porsche, Jaguar Land Rover, Renault, Nissan, Dacia, Peugeot, Citroen, Skoda şi chiar şi non-europeni: Ford, General Motors, Nissan, Hyundai, Fiat Chrysler, Brillance China Automotive, Dongfeng Motor.

În acest moment în lume sunt peste 3 milioane de maşini care au software scris de noi şi ne mândrim cu acest lucru.  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.