Managerul locaţiei Iaşi a Continental, Marian Petrescu: „Punem şi maşinile ieşenilor în mişcare“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Managerul locaţiei Iaşi a Continental, Marian Petrescu: „Punem şi maşinile ieşenilor în mişcare“

GALERIE
Marian Petrescu Continental iasi (4)
  • Marian Petrescu Continental iasi (4)
- +

An de an, una dintre cele mai importante companii din industria auto din România creşte în Iaşi. De la câţiva angajaţi în urmă cu 11 ani, Continental a ajuns la o echipă de peste 1.500 de persoane care contribuie la dezvoltarea tot mai dinamică a sectorului automotive. Marian Petrescu, managerul locaţiei Iaşi a Continental, vorbeşte, într-un interviu pentru Ziarul de Iaşi, despre proiectele pe care compania le dezvoltă aici.

-     Multă lume din Iaşi a auzit de compania Continental, de centrul de cercetare şi dezvoltare în domeniul automotive. Ce faceţi, concret, aici?  

În Iaşi, lucrăm la proiecte care vizează maşina autonomă, maşina electrică, dezvoltare software pentru controlul farurilor inteligente, zero poluare, maşini conectate, control prin gesturi, asistenţă la blocaj în trafic, telematică, viziunea zero accidente. Colegii mei fac parte din echipe internaţionale şi pun viitorul în mişcare.
Şi mai concret, inginerii noştri dezvoltă proiecte multiple: maşinile hibride, software-ul care controlează motorul Duster şi Sandero, soluţii inovative pentru a controla atât intensitatea farurilor, cât şi orientarea acestora, ultimele tehnologii în conectivitatea automotive integrată în sistemele infotainment şi sisteme de direcţie asistată electronic. Aceste produse sunt doar o mică parte din activitatea desfăşurată în Iaşi.

-     Şi continuaţi să creşteţi?  

Da. Căutăm atât absolvenţi de facultate, cât şi ingineri cu experienţă. Pentru că am reuşit să creştem toate competenţele necesare dezvoltării celor menţionate mai devreme: dezvoltare software înseamnă că noi gândim o soluţie, o dezvoltăm, o testăm, o validăm, o gestionăm aici, în Iaşi; dezvoltare hardware, design mecanic, testare, management de proiect şi calitate.

În mometul de faţă aducem în Iaşi proiecte noi pe două direcţii majore – partea de electrificare, respectiv partea de vehicule autonome. Ele reprezintă, într-o mare măsură, viitorul acestei industrii. Unii visează la maşina viitorului ca şi maşină autonomă, iar Continental face asta, chiar aici, în Iaşi. Testăm camerele ce vor fi folosite în tehnologia vehiculului autonom şi, cu ajutorul lor, maşina se adaptează condiţiilor de trafic. De asemenea, când ajunge în oraş schimbă automat faza lungă cu faza scurtă. Aceste tehnologii există deja pe autoturisme marca Mercedes, Toyota, Ford, iar noi suntem mândri că avem ocazia să contribuim de aici, din Iaşi.

O altă tehnologie nouă este telematica. De la apeluri semi-automate în cazuri de urgenţă sau apeluri directe către service, la diagnoza de la distanţă, localizarea vehiculului prin GPS sau software actualizat „over the air” pentru diferite module, aplicabilitatea telematicii este limitată doar de imaginaţia producătorilor de maşini. În Iaşi lucrăm deja la două module de antenă inteligentă. Începând cu anul 2019, proiectele de telematică realizate la Iaşi vor fi echipate pe autovehicule din clasa de lux de pe piaţa europeană, urmând extinderea acestora atât în celelalte clase (SUV, monovolume etc.), cât şi în pieţele din America şi Asia.

-    Lângă clădirea de pe Poitiers există un teren liber. Face acel teren parte din planurile de creştere ale companiei Continental?

La momentul actual ne desfăşurăm activitatea în patru locaţii, trei dintre ele închiriate. Din punct de vedere al infrastructurii vom extinde spaţiul destinat activităţii noastre. Aşa cum bine ai observat terenul liber de lângă clădirea noastră ne aparţine şi aici va fi construită extensia clădirii. Panificăm o extindere de aproximativ 12.000 de metri pătraţi şi estimăm că vom finaliza lucrările în prima parte a anului 2019.

Este un domeniu de viitor, dinamic, în continuă schimbare. Faptul că trebuie să ţii pasul cu tehnologiile momentului reprezintă o provocare pe care noi o îmbrăţişăm. Suntem şi vom continua să fim un angajator atractiv. În prezent ocupăm prima poziţie în topul celor mai atractivi angajatori din ţară şi intenţionăm să ne păstrăm poziţia. Asta înseamnă, da, o mărire a echipei pentru a susţine creşterea de noi proiecte venite în Iaşi.

-    Ce clienţi aveţi, pentru ce producători auto lucraţi?  

Avem aproape toţi clienţii importanţi de pe piaţă: BMW, Audi, Volkswagen, Mercedes, Porsche, Jaguar Land Rover, Renault, Nissan, Dacia, Peugeot, Citroen, Skoda şi chiar şi non-europeni: Ford, General Motors, Nissan, Hyundai, Fiat Chrysler, Brillance China Automotive, Dongfeng Motor.

În acest moment în lume sunt peste 3 milioane de maşini care au software scris de noi şi ne mândrim cu acest lucru.  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.