anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

GALERIE
puls
 • puls
- +

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Despre iniţiativa aia a conţilierilor municipali de la partidoi vorbim, susţinută şi de userişti, care vor să ceară premarelui socoteală în privinţa banilor şi activităţii managerului şmardoi Grămadă. Căci, din ce se vede, şmardoiul stătea mai mult pe la sediul de partid, iar din când în când mai arunca pe feisbuc câte-o părere vizavi de autostradă, de starea naţiunii sau despre Ucraina, dar înhăţa lunar, din banii ieşenilor, câte 10.000 de firfirici, plătiţi cu generozitate de premare pentru că i-a oferit două voturi în conţil, bune la majoritate.

Ei bine, cum spuneam, cică după ce s-au mai limpezit la cap după uichend, cică premarele i-ar fri spus lui Grămadă să adune marfă despre ce a făcut, iar acuma managerul şmardoi cică pregăteşte un fel de dare de seamă, cu care să vină într-o viitoare şedinţă pentru a-şi prezenta bilanţul, ca să vadă aleşii dacă merită au ba purcoiul de firfirici de care vă spuneam mai sus. Cum vă spuneam: deştept Grămadă...

O îmbrănceală politică veche şi câteva învăţăminte noi

Apropo de huiduielile politice interne, haideţi să vă mai spunem una mai veche, dar nouă cumva căci nu s-a mai vânturat pe nicăieri. Vă mai amintiţi de cearta aia cu îmbrănceli de la partidoiul ieşean, acuma mai multă vreme, dintre nea Măricel şi dipotatul boxeor, de la care nu mult a lipsit să asistăm la un croşeu de dreapta urmat de o directă de stânga, cu numărarea adversarului la podea (sau, în fine, la trepte, că oamenii erau pe scări)? Treabă care, dacă vă amintiţi, s-a rezolvat intern, după ce a ajuns la Bucale şi toţi şefii au fost de acord că nu e bine să se lase cu plângeri şi alte alea.

Ei bine, cică la acel moment palpitant a asistat îndeaproape la fază şi dipotatul electrician, singurul care era suficient de aproape ca să facă ceva, zice-se, sau să depună o mărturie buna după. El însă cică n-a zis nici pâs pentru naşu’: doar a stat în colţ şi s-a uitat. Hmm: oare din cauza asta nu i-a mers bine după? Sau o fi fost tot din cauza încălzirii globale?

PS: Apropo de război, cică atacurile cibernetice de acum juma’ de lună de la Guvern i-ar cam fi scos din sărite pe americanii care se ocupă de protecţia reţelelor internet pe zona Ucraina şi România. Motivul ar fi acela că cei puşi la noi să-şi facă treaba ar fi nişte afafici care stăpânesc netul doar până la facebook level. Cam asta-i treaba cu algoritmul şi lefurile mari de la stat.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ţinut minte

Cătălin ONOFREI

De ţinut minte

Cele cinci mari trădări ale liberalilor.

opinii

Cine mai vrea să fie liber

Briscan ZARA

Cine mai vrea să fie liber

Nu mai există compatibilitate de idei şi credinţe nicăieri. E doar un curent general oficial, impus şi încurajat permanent de stat, la nivel de politică naţională, iar pe acela se merge într-un sens prin propagandă continuă. Se numeşte corectitudine politică. Nu poate fi definit de nimeni prin nimic, de aceea oricine poate face teoretic orice, dar poate fi şi tras la răspundere pentru orice, dacă situaţia o cere.

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Cristina DANILOV

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Fiecare dintre noi a avut o experienţă în care s-a simţit deplasat, o situaţie în care s-a simţit ruşinat sau inconfortabil doar pentru că a fost sau a făcut ceva diferit faţă de ceilalţi. Oamenii sunt experţi în a identifica aceste situaţii şi a face glume pe seama lor, uneori, din nefericire, excesiv.

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

pulspulspuls

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.