Mănăstire într-un picior, pe grătar ori în cuptor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Mănăstire într-un picior, pe grătar ori în cuptor

GALERIE
Patratel LUNI, 14 mai 2018 - 1Patratel LUNI, 14 mai 2018 - 2
  • Patratel LUNI, 14 mai 2018 - 1
  • Patratel LUNI, 14 mai 2018 - 2
- +

* După primele ieşiri la iarbă verde cheful de grătare al românilor a devenit tot mai mare, dar banii de mici şi ceafă au devenit tot mai puţini. Din fericire, poporul nostru a ştiut să se descurce din cele mai vechi timpuri, aşadar pe milioanele de grătare au fost aşezate bucate mai ieftine şi chiar mai sănătoase, dintre care amintim ciupercile, alternative fericite la preparatele din carne. Puteţi procura ciuperci din comerţ sau le puteţi culege din natură, pe propria răspundere, dacă sunteţi botanişti; mai multe ne va spune domnul Benone Burete, specialist şi crescător de ciuperci comestibile:

- Vă numiţi Burete şi creşteţi ciuperci: ce coincidenţă!

- La mine Burete e o poreclă de când beam cam mult, de acolo vine.

- De când vă ocupaţi cu ciupercile?

- De la începutul lui ianuarie. Pe 31 decembrie, seara, au venit urătorii, eu n-am vrut să le deschid, că aveam treabă cu tibuşonul, iar ei, la plecare, mi-au urat, ca Nică din Ion Creangă, "Drele pe podele şi bureţi pe pereţi".

- Şi ce s-a întâmplat?

- S-a întâmplat că urarea lor s-a îndeplinit! După două zile m-am pomenit cu bureţi pe toţi pereţii şi cu drele crescute peste tot pe parchet, chiar şi pe gresie!

- V-au deocheat, cum s-ar spune...

- Întâi am încercat să le curăţ cu şpaclul şi cuţitul, am băgat şi faiul, dar cum retezam una, cum creşteau alte trei în loc. Ca în basme, când tăia Făt-Frumos capul zmeului.

- Şi ce-aţi făcut?

- Mai întâi am vrut să vând apartamentul, dar au râs de mine toţi agenţii imobiliari. Când eram pe culmile disperării, vorba lui Cioran, am dat peste cărţile de şcoală ale lui fecioru-meu: aşa am aflat că drelele (Auricularia mesenterica) sunt comestibile şi gustoase, bureţii aşijderea, şi am mai aflat despre progresiile geometrice, aşadar am zis să iau totul drept un semn. Aşa m-am apucat de ciupercărit...

- Şi rentează, să înţelegem, nu?

- Dacă m-aş fi apucat de oierit n-ar fi fost atât de rentabil, că dacă tai o oaie cu faiul şi o mănânci nu cresc alte trei oi în loc.

- Am înţeles că practicaţi inclusiv "creşterea asistată pe calculator a ciupercilor"; asta cum vine, ce înseamnă?

- Înseamnă că de câteva zile asist neputincios cum îmi cresc ciuperci pe calculatorul cu care îmi ţin contabilitatea, că i-au intrat spori în carcasă, tastatură şi mouse!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.