Mănăstire într-un picior, pe grătar ori în cuptor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Mănăstire într-un picior, pe grătar ori în cuptor

GALERIE
Patratel LUNI, 14 mai 2018 - 1Patratel LUNI, 14 mai 2018 - 2
  • Patratel LUNI, 14 mai 2018 - 1
  • Patratel LUNI, 14 mai 2018 - 2
- +

* După primele ieşiri la iarbă verde cheful de grătare al românilor a devenit tot mai mare, dar banii de mici şi ceafă au devenit tot mai puţini. Din fericire, poporul nostru a ştiut să se descurce din cele mai vechi timpuri, aşadar pe milioanele de grătare au fost aşezate bucate mai ieftine şi chiar mai sănătoase, dintre care amintim ciupercile, alternative fericite la preparatele din carne. Puteţi procura ciuperci din comerţ sau le puteţi culege din natură, pe propria răspundere, dacă sunteţi botanişti; mai multe ne va spune domnul Benone Burete, specialist şi crescător de ciuperci comestibile:

- Vă numiţi Burete şi creşteţi ciuperci: ce coincidenţă!

- La mine Burete e o poreclă de când beam cam mult, de acolo vine.

- De când vă ocupaţi cu ciupercile?

- De la începutul lui ianuarie. Pe 31 decembrie, seara, au venit urătorii, eu n-am vrut să le deschid, că aveam treabă cu tibuşonul, iar ei, la plecare, mi-au urat, ca Nică din Ion Creangă, "Drele pe podele şi bureţi pe pereţi".

- Şi ce s-a întâmplat?

- S-a întâmplat că urarea lor s-a îndeplinit! După două zile m-am pomenit cu bureţi pe toţi pereţii şi cu drele crescute peste tot pe parchet, chiar şi pe gresie!

- V-au deocheat, cum s-ar spune...

- Întâi am încercat să le curăţ cu şpaclul şi cuţitul, am băgat şi faiul, dar cum retezam una, cum creşteau alte trei în loc. Ca în basme, când tăia Făt-Frumos capul zmeului.

- Şi ce-aţi făcut?

- Mai întâi am vrut să vând apartamentul, dar au râs de mine toţi agenţii imobiliari. Când eram pe culmile disperării, vorba lui Cioran, am dat peste cărţile de şcoală ale lui fecioru-meu: aşa am aflat că drelele (Auricularia mesenterica) sunt comestibile şi gustoase, bureţii aşijderea, şi am mai aflat despre progresiile geometrice, aşadar am zis să iau totul drept un semn. Aşa m-am apucat de ciupercărit...

- Şi rentează, să înţelegem, nu?

- Dacă m-aş fi apucat de oierit n-ar fi fost atât de rentabil, că dacă tai o oaie cu faiul şi o mănânci nu cresc alte trei oi în loc.

- Am înţeles că practicaţi inclusiv "creşterea asistată pe calculator a ciupercilor"; asta cum vine, ce înseamnă?

- Înseamnă că de câteva zile asist neputincios cum îmi cresc ciuperci pe calculatorul cu care îmi ţin contabilitatea, că i-au intrat spori în carcasă, tastatură şi mouse!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Degetelezare

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.