Mâncare fără gust şi miros pe Litoral: turiştii nu se plâng, ca să nu fie bănuiţi de Covid!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Mâncare fără gust şi miros pe Litoral: turiştii nu se plâng, ca să nu fie bănuiţi de Covid!

GALERIE
bomba
  • bomba
- +

Un nou sfârşit de săptămână de vară, un nou set de ştiri estivale proaspăt venite din locurile în care românii îşi petrec concediile: patronii unui local cu specific pescăresc au descoperit o inedită metodă de îmbogăţire pe spinarea clienţilor! 

Pretinzând că ar fi vorba despre un produs bio, sănătos, ei vând mujdeiul pentru peşte cu mămăliguţă la 24,99 de lei căniţa; în ciuda preţului ridicat, zeama nu conţine pic de usturoi, nici din cel chinezesc, ieftin, de supermarket! Clienţii nu se plâng defel şi chiar mimează cu toţii încântarea, fiindcă n-au curaj să spună că nu simt mirosul şi gustul, ca să nu fie luaţi cu izoleta şi băgaţi la izolare în toiul concediului.

                                                        *         *         *

Printre atracţiile îndrăgite din staţiunile litorale se numără petrecerile în piscine pline cu spumă: oamenii stau în spumă până la piept, dansează, beau, se bat cu spumă ori se pupă pe sub clăbuci. Şi la noi au apărut asemenea atracţii, iar specialiştii susţin că sunt binevenite în contextul pandemiei, fiindcă spuma acţionează ca un săpun şi ucide coronaviruşii. Corespondentul nostru pretinde că spuma nu acţionează "ca un săpun", ci e chiar de la săpunul cu care turiştii se spală în piscină după ce îşi spală rufele, şi că piscinele altor hoteluri au spumă mai eficientă, de la detergentul cu care femeile de serviciu curăţă aşternuturi, chiar covoare.

                                                        *         *         *

Pe lângă mare şi munte mai avem câmpii mănoase şi dealuri cu vii, livezi de pruni şi ateliere de făcut pufoaice, zone în care se practică agroturismul mai ales când e caz de pandemie şi mulţi români s-au retras la pensiuni, unde se bucură de traiul sănătos în natură. Cei cazaţi la o pensiune situată niţel în afara oraşului, lângă supermarket, par entuziasmaţi de faptul că animalele (o vacă, doi porci şi opt găini) dau zilnic ouă ştampilate, lapte UHT, caş de oaie, gorgonzola, iaurt, ceafă şi cârnaţi, miere, icre şi bere: "Sunt gospodari şi ştiu să stoarcă fiecare strop din natură!", ne-a spus un turist, întrebându-se care dintre animale a dat sucul la pet.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.