Maneloteca politichiei de pe Bahlui: cum a început bubuiala prin interpuși?

marți, 18 iunie 2024, 03:00
1 MIN
 Maneloteca politichiei de pe Bahlui: cum a început bubuiala prin interpuși?

Ehehei, dragilor, iacătă că nici bine nu s-a uscat la Iași tușul de pe buletinele de vot căci, așa cum propovăduia deja nu de mult pe aicea amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, bubuiala dintre dom’ Costel și nea Mihăiță a și început să dea pe-afară.

Ar fi vorba, în fapt, de pus cireașă nouă, pârguită acuma după alegeri, pe torturi coapte mai de mult, evident.

Zic gurile rele dar bine informate de prin politichia liberală că închiderea iminentă a clubului acela de manele de fițe de pe lacul Veneția, și care terorizează de ani buni vara, noapte de noapte, tot cartierul Tătărași, ăla la care nea Mihăiță e mereu invitat de onoare, căci e deținut de un amic din trupa restrânsă, ei bine, manevrele astea de închidere cică s-au vrut a fi evitate, s-a cerut ajutor, dar s-a spus „pas” de către colegul de partid de la Cejău.

Zbuciumul, evident, a început mai pe la Postul mare, așa, dar cică mai târziu s-a călcat pedala mai tare, prin Apele Române, care a spus Nț, Nț și a lăsat liber pentru evacuare.

Una peste alta, deh, măcar este un avantaj din toate aceste lovituri la gioale dintre barosani: doarme lumea din cartier mai liniștită noaptea… Hai, somn ușor!

Deștepții Grămadă la care au ajuns hățurile politichie locale

Dacă tot veni vorba despre cei doi jupâni liberali, haideți să vă mai spunem una scurtă dar vioaie tot din strunga de oi, ca să fie tot cu noi. Știți cine, zice-se, că se frăsuie în mare taină să facă aranjamente cu voturi, atât în conțilul local, lui nea Mihăiță, cât și în cel județean, lui dom’ Costel?

Așa este, ați ghicit și de data asta: este vorba de sforarul deștept Grămadă care i-a făcut pe față pe useriști, cu gir de la Tomac dinspre centru, și a reușit să-și pună conțilieri pe listele comune ale PMP cu USR numai buni acuma de oferit la legătură celor doi șefi liberali ce s-au apucat deja să caute modalități de a face majorități.

Problema sa este aceea că nu poate oferi ceva decisiv nici unuia, nici celuilalt, iar, pe deasupra, nu prea are cine știe ce de primit, dacă oferă a cincea roată la căruța unei majorități. Unde mai pui faptul că la Bucale nu s-a stabilit încă ce se va întâmpla cu alianța struțo-cămilă.

Dacă va sta în picioare după congresul USR, dipotatul deștept Grămadă speră la un loc eligibil la toamnă. Dacă însă pică alianța, trebuie să capete ceva mărunțiș pe plan local. Grea dilemă pentru ipochimen. Mai ales că vremea devine caniculară și îl vor trece sudorile, nu alta.

PS: Zvonuri calde despre ultimele negocieri de culise dintre oamenii de legătură ai șefilor PNL și PSD. Cică după ce Ciolacu ar fi amenințat că, dacă nu e susținut el pentru Cotroceni și de liberali, atunci îl bagă pe Geoană în ecuație, liberalii au replicat că, în cazul ăsta, demarează negocierile ca să iasă și ei la interval cu Nicușor. Hmm, se anunță o vară interesantă.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii