anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Manifestare dedicată Holocaustului la Institutul Francez. Iată programul!

GALERIE
memorial
 • memorial
- +

Institutul Francez din România organizează astăzi, pe 27 ianuarie, de la ora 17, un eveniment dedicat memoriei victimelor Holocaustului. Manifestarea va avea loc în mediul online, pe platforma Zoom, fiind organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Memoriei Victimelor Holocaustului şi a Prevenirii Crimelor împotriva Umanităţii. Programul de anul acesta se va desfăşura online, evenimentele putând fi urmărite pe pagina de Facebook a Institutului Francez din România la Iaşi.

De la ora 10, potrivit programului, se va desfăşura Comemorarea masacrului de la Ascq, putând fi urmărit un material difuzat pe YouTube în cadrul proiectului „De villes en villes“. La ora 11 vor fi prezentate o serie de mărturii ale unor elevi, iar de la ora 12, Corele Mascrobian va citi un fragment din cartea „Devoir de vérité“, de Bluma Finkelstein, apărută la editura Transignum, Paris, 2020. În intervalul orar 17-18.30 va avea loc deschiderea oficială a manifestării, cu o alocuţiune a Excelenţei Sale Laurence Auer, Ambasadoarea Franţei în România, urmată de o dezbatere cu scriitoare şi jurnalista Stéphanie Trouillard, moderată de Dana Monah, asist.univ. la Universitatea „Al.I. Cuza“ din Iaşi.

Totodată, vor participa la dezbatere Olivier Noël şi a echipa lectoratului de fanceză. La dezbatere vor fi prezenţi şi elevi de la Colegiul „Emil Racoviţă“, coordonaţi de prof. Simina Bădărău şi prof. Simona Nenov. La finalul întâlnirii va avea loc şi o prezentare a cercetărilor efectuate în cadrul proiectului Convoi 77 de elevii de la Colegiul „Racoviţă“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.